Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Double Exposure glänste på nytt banrekord

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Örjan Kihlström med Double Exposure vid ett tidigare tillfälle. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Double Exposure är i sitt livs form. I Stoeliten på Axevalla visade jänkaren klassen när hon krossade motståndet från dödens på nya banrekordet 1.10,0a/1640 meter.
– En underbar individ, sa Örjan Kihlström efter en suveräna prestationen.

Publicerad:

Daniel Redén har absolut toppform på stallet och en av de klarast lysande stjärnorna är Double Exposure (e. Donato Hanover), som bara blir bättre och bättre. På söndagen kom femåringens tredje raka seger och på vilket sätt sedan. 

Förhandssnacket gick att Double Exposure och Örjan Kihlström skulle ta ledningen, men Christoffer Eriksson ville annat och höll relativt enkelt upp spets med meriterade Shadow Gar. Därmed väntade en tuff väg för Double Exposure som landade i dödens, men det skulle vara av mindre betydelse...

Varvet gick på 1.09,9 och i sista sväng gick Double Exposure i rejäl närkamp med ledaren. Redan med 150 meter kvar var segergreppet kopplat och med tussarna kvar gick toppstoet undan hur enkelt som helst. 
– Jag har tyckt jättemycket om henne hela tiden och det är en underbar individ. När hon möter ston tål hon att göra mycket jobb själv och hon var väldigt bra i dag, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln. 

Segertiden 1.10,0a/1640 meter var nytt banrekord med stor marginal. Det tidigare hade B.B.S.Sugarlight och Donatomite på 1.10,8. 

Shadow Gar höll bra som tvåa och Uncertain Age var duktig som trea från rygg ledaren. Ultra Bright galopperade i kön på sista bortre långsidan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.