Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Drama i Påskägget

Foto: HANOLD/ALN
Sheava Vik. Foto: HANOLD/ALN

Christoffer Eriksson bjöd på lite dramatik i anrika Påskägget.
– Sheava Vik räddade mig idag, sade Jägersrokusken.

Publicerad:

Halmstadtränaren Jerry Riordan skickade fyraåriga Sheava Vik (e. Donato Hanover) till Gävle och Gästrikland för att köra om 200.000 kronor i Påskägget för fyraåriga ston och det slutade med seger på tiden 1.14,3a/2.140 meter. 
Men även om fjolårets korta E3-vinnare tidigt fick överta täten var det ändå inte utan dramatik hon klev undan till seger. Efter att klockan stannat på 1.11,4 första 500 meterna fick Christoffer Eriksson dämpa till 1.15,5 upp till varvning. Något som höll på att kosta segern. 
I början av upploppet kom Danielle (tredje inner) farandes och hade ett litet grepp, men så svarade italienskfödda Sheava Vik och segern blev till slut säker för Danielle och trean Paris Metro (fjärde invändigt).
– Det var nog lite fel av mig att köra så sakta och sedan körde jag mot hästen i rygg när jag borde kört mot de andra. Men hästen är ärlig och räddade mig idag. Nu blir det enkla 80 mil hem, sade Christoffer Eriksson.
Förstapriset var 200.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.