Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dramatik då Reckless vann

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Björn Goop i segerdefilering med hedershästen Reckless som tog andra raka i Malmö Stads Pris. Han vann även loppet 2016. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Illuminati och Joakim Lövgren var på väg mot segern i Malmö Stads Pris.
Precis innan mållinjen slängde sig Illuminati i galopp.
Då gick i stället kvartsmiljonen till vasst spurtande Reckless.

Publicerad:

Det blev verkligen stor dramatik i kvällens stayerlopp på Jägersro. Joakim Lövgren stod för en taktiskt perfekt styrning med Illuminati (e. Ready Cash) utan att hästen fick en krona.

Inledde det långa loppet över tre varv i tredje utvändigt. Attackerade 120 kvar och satt i ledningen knappa varvet kvar. In i sista sväng försvann Illuminati från konkurrenterna. Han stumnade sista 100 meterna men var ändå först i mål. Dock i fel gångart.
– Jag tyckte att jag var över linjen. Jag måste se filmen, sa en besviken Joakim Lövgren efter loppet där 250 000 kronor väntade vinnaren.

Bakom var det en stenhårt spurtstrid mellan Reckless (e. Ready Cash) och Dragster (e. Micro Mesh). Målfotot visade att Reckless var först.
– Det strulade en hel del under loppet då jag försökte ge honom ryggar men vi fick dåligt med draghjälp. Vi var slagen hela upploppet då Jocke körde ett perfekt taktiskt lopp. Vi närmade oss då han stumnade utan att hinna fram. Jag såg att Illuminati tappade travet utan att kunna säga om det var före eller efter mål, sa Björn Goop.

Efter att måldomaren studerat avslutningen av loppet stod Reckless som segrare.
– Det är klart att han betyder mycket för oss. Det är vår egen uppfödning och trots att han kan springa hur långt som helst utan att förta sig så har han alltid en spurt till slut. Jag brukar kalla honom "min lilla gokart" men det är nog dags att han bli kallad "min lilla ferrari" nu, sa Björn Goop och skrattade.

Segertiden blev 1.13,7/3180 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.