Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dramatik i finalduellen: "Man gör inte så"

Adrian Kolgjini var säker på sin sak efter incidenten och firade trots att han var långt efter Mika Forss i mål. – Det var mitt fel, säger Mika Forss.

Publicerad:

Grainfield Ace och Mika Forss vann det ena försöket från ledningen. I det andra var spåren omvända när Adrian Kolgjini och Pharaon Face gjorde likadant. Det innebar att de båda ekipagen fick mötas i en ren duell över 1.140 meter. I potten låg 100.000 kronor.
Trots att de var ensamma på banan så blev det tajt med en gång. Mika Forss skickade iväg Grainfield Ace från spår fyra och skaffade sig ett övertag på invändige Pharaon Face och Adrian Kolgjini. Vid ingången av den första svängen försökte Forss trycka sig till ledningen och kom i samband med det i kontakt med Kolgjinis häst på innerspår. Pharaon Face försvarade sig med en galopp, men ställde sig och hämtade in meter för meter innan han tröttnade på upploppet.
Det spelade dock ingen roll för Adrian Kolgjini, som gjorde segergest mitt på upploppet.
Domarna dröjde med resultatet – och när det väl kom hade domarna gjort samma bedömning som Adrian Kolgjini. Grainfield Ace diskvalificerades och segern gick till Pharaon Face. 
– Det är kluvna känslor, man går inte så som han gör, sade Adrian Kolgjini.
– Det var väldigt nära, jag var uppe i hans vagn och jag hoppas verkligen inte att min häst skadades av det här. Det verkade som att det gick bra i alla fall.
När Travronden kommer i kontakt med Mika Forss ger han sin syn på situationen.
– Det var mitt fel, det blev väldigt tajt och det är sådant som händer. Det var inte min mening att köra på honom.
Har du och Adrian pratat efter loppet?
– Inte mer än att vi bytte några ord ute på banan.
Vad sades?
– Han var väldigt arg. Jag bad honom om ursäkt.
Pharaon Face sprang därmed in 175.000 kronor under fredagen efter att ha slutat tvåa, etta och etta i kvällens lopp. Grainfield Ace fick inte med sig någonting från finalen då han diskvalificerades. Körande MIka Forss fick 2000 kronor i böter för snäv körning. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.