Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dramatik i långloppet

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Kusken hittade en perfekt position direkt.
Sedan löste det sig perfekt för Ibra Boko och Erlend Rennesvik. 

Publicerad:

Klass II-försöket avgjordes över tre varv och där bjöds det på en överlägsen vinnare. Ibra Boko (e. Conway Hall) och Erlend Rennesvik tog hand om ledningen initialt för att sedan släppa till Carl Johan Jepson och Victory Road. När ledaren plötsligt galopperade på den sista bortre långsidan kunde Rennesvik bara trycka på gasen och köra vad som gick. Då kunde ingen haka på och Kim Pedersen-tränade Ibra Boko gick i mål på 1.14,5a/3140 meter.
– Det var bara att köra rätt fram, det gjorde det mycket lättare för vår det. Det var skönt att hästen fick visa hur bra han egentligen är, sade Erlend Rennesvik i vinnarcirkeln. 

Och när det var dags för nytt långlopp blev det skräll igen. Då i Unionsstayern.
Ville Karhulahti och Bossy Alley (e. The Bosses Lindy) hittade ryggen på ledande Great Winner och Magnus Jakobsson. Där kunde han sitta kvar länge och väl och strax innan upploppet kom luckan. Då bet det bäst för Mimmi Elfstrand-tränade Bossy Alley. Klockan stannade på 1.14,3/3140 meter och förstapriset var 125 000 kronor.
– Jag kände att jag hade krafter kvar och när luckan kom kändes det bra, sade Karhulahti i vinnarcirkeln.

Starkt slutvarv

Carl Johan Jepson hoppade upp bakom Mattias Djuses Dexter Brick (e. Make It Happen) i klass II försöket. Han hamnade till slut i tredje utvändigt från sitt bakspår. Dessförinnan hade favoriten Exit Angot galopperat och därefter gjorde ledande Moneykeeper likadant.
På slutrundan valde Jepson att dra i högertömmen och gå ut först i tredjespår. Där blev ekipaget kvar resten av loppet.
Det spelade ingen roll för fyraårige Dexter Brick som avgjorde säkert. 
– Han var jättefin hela vägen, sade Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln.
Klockan stannade på 1.13,3a/2140 meter och segern var hästens fjärde raka.

När Pablo Andover tröttnade i ledningen och Aron Palema tröttnade i dödens kunde Adrian Kolgjini trycka sig till ledningen med Partizan Face inför slutsvängen i silverförsöket. Strax bakom kom Björn Goop och Veijo Heiskanens Smevikens Cruiser (e. MagicCarpetRide US). Den sistnämnde kunde vila i rygg på Partizan Face och sedan gå ut och avgöra den sista biten på 1.12,3a/2140 meter.
– Jag träffade Veijo på stallbacken och han sa att hästen tränade förbättrat och att vi borde köra i andraspår. Jag körde lite därefter, sade Björn Goop i vinnarcirkeln. 

Enkelt för favoriten

Det blev en stabil favoritseger i V75-inledningen. Efter en snabb inledning som klockades till 1.08,5/500 meter så kunde Johan Untersteiner dämpa tempot i ledningen med sin Marcello Wibb (e. Raja Mirchi). På utsidan satt Jorma Kontio och Global Tailwind och bevakade sin position. När upploppet kom hade ledaren inga problem att rycka undan och vinna på 1.11,6a/1640 meter.
– Det var skönt att få dämpa i ett varv i stort sett. Då ska han ha krut kvar att gå undan och det gjorde han enkelt också, sade Johan Untersteiner i vinnarcirkeln. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.