Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dramatiskt avgörande i Mantorp: "Jag väntade..."

Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN
Ebony Boko, Oskar J Andersson och Camilla Kivinen. Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN

Spets och slut två gånger om för Ebony Boko  – men upploppet i finalen av Mantorpsloppet blev rafflande. – Jag väntade med att rycka tussarna tills det var 75 meter kvar, säger Oskar J Andersson.

Publicerad:

Finalen av Mantorpsloppet avgjordes efter två försöksheat där Ebony Boko (e. Chocolatier) stod som segrare i det ena, även stallkamraten Dream Trotter ordnade en finalplats i samma heat. Väl där valde körande Oskar J Andersson innerspåret – en plan som föll väl ut. Den andra försöksvinnaren Mellby Demon galopperade bort sig direkt och spetspositionen var aldrig i fara för Ebony Boko. Under slutrundan fick ekipaget dock rejäl press av Sembs Rebir – som faktiskt såg ut att koppla grepp mitt på upploppet.
– Jag väntade med att rycka tussarna tills det var 75 meter kvar och han svarade bra på det och lyckades hålla huvudet först, sade Andersson.
Hästen tränas alltså av Jörgen Westholm och han sköts av Camilla Kivinen. Hon hade all anledning att fira då även passhästen Dream Trotter gjorde ett starkt lopp som trea med Kaj Widell i sulkyn. 
Förstapriset i Mantorpsloppet är 80.000 kronor. En seger i försöken betalade 30.000 kronor.
– Han tycker att det här är kul, sade skötaren om Ebony Boko. 
Oskar J Andersson var inne på samma linje: 
– Det känns som att han älskar det här, att tävla och visa upp sig. Han var värd det här. Segrarna var Ebony Bokos tredje- respektive fjärde för året. Finalen vann han på kilometertiden 1.13,0a/1.640 och försöket på 1.13,6a/1.640 meter. Sami Saarelas Sembs Rebir stod för en mycket fin insats som tvåa efter att ha avancerat fram utvändigt om vinnaren inför slutvarvet. Magnus Jakobsson körde i båda försöken.

I övrigt noterades att… 
… Lutfi Kolgjinis Gina Boko (e. Brad de Veluwe) fick ta karriärens andra seger efter att ha dragit tåget i tredjespår under slutrundan.
… megaskrällen Enkai Boko (e. From Above) satte nosen först tillsammans med tränaren Joakim Wallin. 
…. Kim Eriksson fick se sig målfotoslagen av båda ovanstående vinnarna. Först med Lukas Zaz och sedan med Patricia Zaz.
…. A.Hannibal (e. Skogans Orlov) tog årets första seger tillsammans med tränare Åke Lindblom efter ett lopp i rygg på ledande Orakel Face. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.