Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dream With Me N.L. på 1.10,1

Foto: Urban Kihlman/ALN
Dream With Me N.L. och Lutfi Kolgjini samt vårdare segerdefilerar. Foto: Urban Kihlman/ALN

Sveriges snabbaste häst hittills i år: Dream With Me N.L. som för Lutfi Kolgjini spetsade hem Prins Carl Philips Jubileumspokal på Färjestad.

Publicerad:

Dream With Me N.L. vann ett av försöken i Sprintermästaren i somras och tillhörde sedan de som galopperade i finalen. Kanske är han allra bäst över sprinterdistans, i vart fall har sex av karriärens åtta segrar tagits över 1.600 meter.

Med de 250.000 kronorna Dream With Me N.L. nu tjänade kom han precis över miljonen kronor insprunget, och att den Nederländernafödde hästen ska utnyttja den startplats i Olympiatravet som segern på Färjestad ger känns inte speciellt aktuellt.

- I vart fall inte om jag får bestämma. Hästen  är bara fem år och fortfarande rätt orutinerad. Men det här är Adrians häst, han får ta matchningsbesluten tillsammans med Anna (Lutfis fru och Adrians mamma, reds.anm.), säger Lutfi Kolgjini.

Egentligen skulle förstås Adrian Kolgjini kört Dream With Me N.L. i det här loppet på Färjestad, men 22-åringen avtjänar nu en avstängning för att för några veckor sedan ha blivit rätt arg på Jägersros startpersonal när Adrian dömdes för att ha orsakat en omstart.

Lutfi Kolgjini förstod var nyckeln till seger i Färjestads stora påsklopp låg, det handlade om att komma förbi favoriten Charrua Forlan från början. Det lyckades Dream Vacation-sonen med i en veritabel katapultstart.

Efter en del dribblande fram och tillbaka fastställdes segertiden till 1.10,1 vilket gör Dream With Me N.L. till den hittills snabbaste travaren i Europa i år.

- Banan här fantastiskt bra och snabb idag, men det var också två fantastiska prestationer i det här loppet. 1.10,0 är alltid imponerande och det var inte bara Dream With Me N.L. som var fantastisk, det var tvåan Charrua Forlan som närmade sig oss ända i mål också, konstaterade Lutfi Kolgjini.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.