Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Drömtriumfen

Foto: JEANNIE KARLSSON
Kretsen kring Elitloppsvinnaren. Foto: JEANNIE KARLSSON

Magic Tonight gjorde det tränaren Roger Walmann, skötaren Viktor Flink Ideborn och kusken Örjan Kihlström hade drömt om.
Solvallahästen tog hem Solvallas Internationella Elitlopp 2015.

Publicerad:

Magic Tonight visade extrem startsnabbhet redan i försöket och hade inga bekymmer att hålla upp innerspåret. I dödens hamnade Mosaique Face och över i tredjespår Nuncio. Örjan Kihlström körde sedan i 1.09,9-tempo i 1.000 meter innan det skulle dra ihop sig till slutspurt.
Upploppet blev en kamp mellan just de tre ovan nämnda hästarna och ingen ville ge sig. Mosaique Face kämpade starkt och var inte långt efter. Nuncio svarade för en makalöst tapper insats och gick hela vägen in i mål som knappt slagen trea.
Men Örjan Kihlström höll igång Magic Tonight hela vägen och hästen avgjorde med knapp, men säker marginal via 1.10,7 sista 500 meterna. Segertiden blev 1.10,1a/1.609 meter och förstapriset var 3.000.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.