Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel för Kolgjini

Foto: MIA TÖRNBERG
Far och son Kolgjini var framgångsrika på V75 idag. Foto: MIA TÖRNBERG

Det blev händelserika lopp i Kalmar idag.
Och så tog Maria Törnqvist en betydelsefull V75-seger.

Publicerad:

V75-omgången inleddes med ett rivigt lopp där Peter Untersteiners Frankie Brodde hittade ut i andraspår mitt i första sväng och därefter kunde köras mot täten. Slutstriden var sevärd där fyra hästar fanns med inom en längd på målfotot. Dödenstravande Toddler höll strålande, den i tredjespår avancerande Bravo Navarone tappade stilen en aning sista 75 meterna och Sheriffen närmade sig efter smygresa i tredje inner. Segern gick till Frankie Brodde.

Sedan blev det ordentlig körning i ett försök till Diamantstoet. Under 1.13 första rundan borde ha bäddat för de mer meriterade hästarna med sämre startspår, men istället var det de främsta hästarna i andraspår som i omgångar tog över kommandot i loppet. Vid upploppets början var det Play It Diablo som hade kommandot, men i tredjespår kastade Maria Törnqvist loss Storm Clouds spurtkrut och ekipaget tog en klar triumf.

Det hann hända en hel del när tre varv skulle avverkas i V75-4. Johnny Takter träffade starten bra med Tack Wee och senare släppte han täten till Swing Kronos. Efter att Takter lämnat ledarryggen dryga varvet från mål löste det sig fint ändå när Dernier Viking 650 meter från mål helt plötsligt for ut in tredjespår efter att ha suttit först i andraspår. Det lämnade väg för Tack Wee som kunde köras rakt fram till segern.

Johnny Takter avgjorde avslutningen från ledarryggen med Patrik Karlssons Hank Von Håleryd. Luckan kom i sista sväng och nosen var först på målsnöret i hård strid mot Dizzy River.

Lutfi Kolgjinis Orakel Face dundrade runt på 1.11,5a/1.640 meter från ledningen i bronsdivisionen innan sonen Adrian hade lekstuga från tät med årsdebuterande Buzz Mearas i silverdivisionen. En snygg spetsdubbel till Kolgjini således.

Läs mer om tävlingsdagen i Travronden på tisdag!
 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.