Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel Malmqvist i storlopp

Foto: Maria Holmén
Foto: Maria Holmén

Breeders Course-finalen för tvååriga hästar avgjordes på Victoria Park i Wolvega, Holland.
Tomas Malmqvist hade två hästar till start i söndagens lopp och de slutade etta och tvåa.

Publicerad:

Lite tur var med i bilden, att Ethien du Vivier var med i finalen överhuvudtaget. Hästen slutade femma i sitt försök till finalen, men efter två avhopp fick han möjlighet att starta och den chansen tackade han för.
Tillsammans med Wilhelm Paal dundrade franskfödde Sancho Turgot-avkomman till ledningen med dryga varvet från mål efter att Rick Ebbinge valt att släppa med stallkamraten Flying Fortuna.
Över upploppet var Ethien du Vivier i en klass för sig och Flying Fortuna (e. Muscles Yankee) hängde med på fint sätt till andraplatsen.
Tomas Malmqvist hade fullt upp på Solvalla under dagen med Breeders Crown-semifinaler och kunde därför själv inte vara på plats.
– Jag satt på Bromma Flygplats och såg loppet på min läsplatta. Det är alltid oroligt när man själv inte är på plats, men jag kan inte klona mig. Sedan är väl det tur i och för sig, för det vill nog inte världen att jag ska göra, sade Malmqvist och skrattade högt.
Loppets resultat som sådant var han givetvis otroligt nöjd med.
– Jag hade bra känsla inför loppet, de båda hade tränat fint. Däremot handlar det om tvååringar på långresa och dessutom var motståndet tufft. Så här i efterhand kan jag däremot stolt säga att jag hade de två bästa hästarna för dagen.
Vinnande Ethien du Vivier är franskfödd och Jägersrotränarens satsning på trikolorens land har gett resultat.
– Jag har en hel del franskfödda hästar i träning och de startar frekvent i Frankrike. Det här var min andra tvååring född i Frankrike som vann i år, vilket är roligt. De har otroliga möjligheter bara de håller sig friska. Om det här var bokslut eller inte för året får vi se, det beror på hur han tagit loppet, avslutade Malmqvist.
35.000 euro var segern värd och tiden blev 1.14,6a/1.609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.