Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel SM-etta slutar

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Odin Tabac och Jörgen Westholm segerdefilerar efter SM-segern på Bergsåker 2016. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

En stor profil och dubbel SM-etta lägger tävlingsskorna på hyllan.

Publicerad:

Det är Jörgen Westholm-tränade 15-åringen Odin Tabac (e. Moe Odin) som enligt stallets hemsida övergår till livet som avelshingst på heltid. Odin Tabac var fram till och med tio års ålder i träning hos Gävles Håkan Wallberg, där hästen bland annat ordnade en SM-titel (monté), vinst på Vincennes samt tre V75-segrar. Karriären gick i slutet av 2013 vidare hos amatören Johanna Hedlund och sedan lämnades Odin Tabac in i Jörgen Westholms träning i oktober 2015. Då snart 13 år fyllda var det kanske inte många som trodde att den här speciella killen hade fler växlar att mata in, men så var fallet. Det kom att bli ytterligare cirka 1,5 miljoner in på kontot, bland annat efter seger i stora SM 2016 och Unionskampen 2017. Under sista året på tävlingsbanan har 15-åringen segrat i Hjördis lopp på Solvalla och slutat tvåa i SM bakom Månprinsen A.M.
Odin Tabac kom sammanlagt upp i 41 segrar på 102 starter och drygt 3,5 miljoner kronor. Det är ännu inte klart var någonstans han kommer att stå uppstallad som avelshingst. Han har sammanlagt 31 färdigregistrerade svenska avkommor, där de äldsta är födda 2011. Vinstrikast hittills är Höstbo Stig  (u. Höstbojänta) med tolv segrar och 627.350 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.