Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel till Nurmos 

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Victory Topline och Jorma Kontio. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Timo Nurmos fick se sig besegrad med Zenit Brick. Ändå blev det segerjubel två gånger om. 

Publicerad:

I klass II-finalen hittade den Timo Nurmos-tränade favoriten Victory Topline (e. The Best Madrik) planenligt till ledningen. Men när Johan Untersteiner styrde på med Pastor Power från sin köposition 1200 från mål fick Jorma Kontio inte det svar han ville från sin häst och Untersteiner kunde trycka sig till ledningen. Istället fick Kontio syna dödens 500 från mål och därifrån hade han en bit fram till ledaren när upploppet kom. Trots det kunde Victory Topline ta sig ikapp och förbi den sista biten.
– Min häst kunde inte växla tempo och jag blev lite rolig när vi tappade ledningen. Han var jättebra och 150 kvar kändes det som att vi skulle vinna, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln.
Victory Topline tog därmed karriärens sjunde seger på tio starter. Klockan stannade på 1.15,2a/2140 meter och förstapriset var 250 000 kronor. 

Hårt i mål

Örjan Kihlström avslutade V75-omgången genom att spurta till seger tillsammans med Timo Nurmos-tränade Erik Sting (e. Sam Bourbon). Det var långt fram i slutsvängen och när upploppet kom såg Stepping Spaceboy svårfångad ut, men målfotot visade fördel utvändigt och därmed firade både Kilhström och Nurmos V75-dubblar.
– Han gick ju fantastiskt bra när jag körde honom i Sundsvall, så jag visste att han kan speeda. Det såg tufft ut att räcka till vinst och jag tänkte att vi skulle försöka få med oss så mycket som möjligt, sade Kihlström i vinnarcirkeln.
300 000 kronor var det i förstapris och segertiden blev 1.14,5a/2140 meter. 

Seger via strechten

Stefan Perssons Wingait C.H. (e. Bring Me Back ) har hittat toppformen. Ekipaget var aldrig riktigt nära att strida om ledningen i bronsfinalen, men Persson hittade ryggen på ledande Dolan spring. Utvändigt om ledaren hamnade Hawk Cliff, som kopplade grepp om ledaren på upploppet. Däremot kunde Hawk Cliff inte försvara sig mot Wingait C.H. som använde sig av open stretch för att spurta till seger.
– Jag kände att han hade krafter kvar, men han är inte så kortspeedig av sig. Han har haft problem med travet till slut ibland och jag försökte att inte överforcera, sade Stefan Persson i vinnarcirkeln.
Förstapriset var 250 000 kronor och segertiden blev 1.14,4a/2140 meter.
Timo Nurmos Hawk Cliff gjorde ett strålande lopp som tvåa tillsammans med Örjan Kihlström. 

Rätt V75-rad: 1–2–3–5–12–9–8
Utdelning
7 rätt: 401 125 kr
6 rätt: 2 605 kr
5 rätt: 199 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.