Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelseger för Heiskanen

Foto: Leif Norberg/ALN
Fridericus vann från ledningen i Finland. Foto: Leif Norberg/ALN

Veijo Heiskanen hade två hästar till start på V76-banan Power Parks i Härmä och Mika Forss såg till att det blev en snygg dubbelseger för Fridericus och Grainfield Ace.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Fridericus (e. Allison Hollow) hade en på förhand enkel uppgift i gulddivisionen. Mika Forss körde till spets i första kurvan och vann enkelt på 1.12,0a/1.609 meter.Där bakom som tvåa avslutade Mika Haapakangas-tränade Special Promise (e. Mr Pine Chip) på bra sätt som tvåa. Förstapriset var 15.000 euro.

Med Grainfield Ace (e. Make It Happen) höll Mika Forss ledningen från innerspåret och hade inga svårigheter att hålla undan hela vägen på 1.14,2a/2.100 meter. Även här var Haapakangas tvåa - nu med Vic de Luxe (e. Micro Mesh). Här var förstapriset 4.000 euro.

I Nordic King-finalen för kallblod var det hela 50.000 euro till vinnaren. Här spårade Välähdys (e. Viesker) hela vägen på 1.19,9a/1.609 meter för sin ägare och tränare Ville Korjus. Costella (e. Suikun Ralli) bjöd dock upp till en bra match som tvåa.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.