Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelseger till Tjomsland

Foto: GIRLPOWER HB
Foto: GIRLPOWER HB

Kriteriestoet kom att handla om en man – Öystein Tjomsland.
Även om han själv inte körde loppet – slutade det hela med dubbelseger.

Publicerad:

Öystein Tjomsland och Jan-Olov Persson är duon som brukar vara framme i unghästloppen för kallblod. Efter Kriteriestoet var det den förstnämnde som fick fira. Detta sedan Lars Anvar Kolle lotsat Voje Maren till seger - efter resa i andra utvändigt. Segertiden skrevs till 1.29,2/2.140 meter och vinsten var värd 350.000 kronor.

Som om det inte var nog med seger, gick även andraplatsen till stall Tjomsland. Brenne Blesa debuterade i kvalen till Kriteriestoet och vann där. Nu i sin blott andra start i livet blev det en andraplats i de treåriga kallblodiga stonas största drabbning för året. Körde gjorde Vidar Tjomsland.
– Det här var helt fantastiskt. Att båda gick felfritt och att resultatet blev så bra... Vilka lopp hästarna gör, sade Öystein Tjomsland efteråt.

Lars Anvar Kolle var mycket nöjd med Voje Maren, en häst som han kört en hel del i karriären då hon tränades av familjen Överdal i Norge.
– Det här var kul. Jag blev lite osäker på henne i provstarten, men väl i loppet gick det bra. Hon fick göra en hel del själv sista delen av loppet, men jag kände att hon hade greppet hela vägen, sade Kolle.

Voje Maren är uppfödd och ägd av Jan Kristian Överdal, i hästens mönstringslopp var det Harald Överdal som satt i sulkyn. Så förutom den sista månaden då hästen varit i träning hos Öystein Tjomsland, är det familjen Överdal som byggt upp stoet.

Voje Maren är efter Åsajerven och undan Voje Spika. Mamman sprang in 793.000 norska kronor, bland annat vann hon Norskt Trav-Oaks som treåring. Voje Maren är hennes första avkomma.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.