Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt blågult på pallen i fransk fartfest

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Peter Untersteiner med Carabinieri som övertygade stort med Franck Nivard på Vincennes på lördagen. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Prix d'Aubusson blev en fartfest från början till slut och bakom vinnaren Afghan Barbes stod två svenskhästar för svettiga prestationer. Carabinieri fullföljde strålande som tvåa på topptiden 1.10,4a/2.2100 meter och detsamma gällde Trinity Zet som hand om tredjeplatsen på 1.10,6.

Publicerad:

Både Peter Untersteiners Carabinieri och Daniel Redéns Trinity Zet stod för formbesked som hette duga i lördagens Prix d'Aubusson över 2.100 meter med bilstart. 

Franck Nivard satt upp första gången bakom Carabinieri och från spår fyra landade ekipaget i dödens där första 600 gick på 09,7. Och det skulle fortsätta med rejäl körning  där Trinity Zet med Matthieu Abrivard gick en rejäl repa och svepte hela vägen till ledningen som nåddes med efter 1100 meter, som gick på 10,2. Abrivard släppte kort senare till Carabinieri som i sin tur gav initiativet till favoriten Afghan Barbes. Första 1.600 gick efter 10,8 och i en snabb avslutning höll Afghan Barbes (e. Meaulnes du Corta) och Charles Julien Bigeon undan på mäktiga segertiden 1.10,2/2.100 meter.

Carabinieri fick luckan in på upploppet och fullföljde starkt hela vägen som tvåa en halv längd bakom segraren, på toppfina 1.10,4a/2.100. Trea i mål blev Trinity Zet som trots svepningen i början av loppet hade krafter kvar till en bra avslutning, tiden i mål 1.10,6.a/2.100 meter. Peter Untersteiners stjärna fick 13.750 euro och Trinity Zet erhöll 7.700 för tredjeplatsen. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.