Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt Grasso på Åby

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Illuminati var starkast i långa loppet på Åby. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Två uppsittningar – två segrar. Med Joakim Lövgren på semester höll lärlingen Bernardo Grasso ställningarna på ett förtjänstfullt sätt. 39-åringen ordnade en stalldubbel vid Åbys onsdagstävlingar.

Publicerad:

Först ut av vinnarna var högkapable Illuminati (e. Ready Cash). Femåringen startade i ett stayerlopp där Grasso tog ett initiativ halvvägs till mål.
– Jag såg att Roberth Bergh körde långsamt där framme och kände att det var läge att gå. Han gjorde inget motstånd och jag fick överta ledningen enkelt, sade Grasso.

Väl i spets var det sedan spel mot ett mål. Den stora favoriten gick säkert undan till seger med två längder.
– Jag visste att jag körde en väldigt bra häst och att jag hade förtroende från Joakim och ägaren. Jag kände ansvar, men ingen press, sade segerkusken.

Målfotoseger

Grassos nästa seger togs med mindre marginal. Det krävdes ett uppförstorat målfoto för att skilja Modern Love och Marjons Ivory (e. Quite Easy U.S.) åt.

Den senare styrde Grasso ut från vinnarhålet på sista bortre långsidan. Ledande Pippi Roc var besegrad vid uppploppets början, men med i rygg liftade Modern Love som bjöd hårt motstånd hela vägen in i mål. Marjons Ivory bedömdes dock vara före på fotot.
– Hon har presterat bra och var duktig i dag också. Hon kämpade ända till slutet, sade Grasso efter att ha ordnat onsdagens andra seger åt sin chef Joakim Lövgren.

Fyra segrar på distans

En annan semesterfirare är Peter Untersteiner och även han skördade framgångar på distans. Love Håleryd (e. Love You) och Majestic Wine (e. Muscle Hill) vann utanför V86 och på spelformen blev det seger för såväl Kaiser Håleryd (e. Raja Mirchi) som Pastor Power (e. Pastor Stephen). Båda körda av Peters son Johan.

Den förre spårade runt om i ett sprinterlopp och den senare höll enkelt undan för Bullyoung och Pacific Face som startade 40 meter bakom. Pastor Power har nu tre raka segrar och stallkamraten Kaiser Håleryd ståtar med två i följd.

Goop tog en Valladubbel

På Solvalla gjorde Björn Goops nyförvärv Shorthanded Jag (e. Jag de Bellouet) andra starten i sin nya regi. I den första blev det seger och det slutade på samma sätt även den här gången.

Goop höll ut Counterfeightr i första sväng och körde till ledningen. Där varvade Shorthanded Jag på 1.16 blankt och gick sedan undan med två säkra längder.

Björn Goop segrade även med Micro Vick (e. Micro Mesh) som rundade av kvällen med en stark avslutning från kön. Det sjuåriga stoet gick från sista till första häst på 500 meter och vann säkert med en längd. Micro Vick tränas av Kalmaramatören Emma Holmquist.

Finskan gjorde det igen

Tomas Pettersson kom till Solvalla med tre hästar och bäst gick det för Barry Wadd (e. Super Photo Kosmos). Fyraåringen fick öppna tufft för att nå ledningen, men stod pall ända hem. Barry Wadd är en son till Zoccer Wadd och tog nu karriärens andra seger.

Förra vintern vann finska Lil Belinda (e. Anythings Possible) på Solvalla och nu gjorde hon det igen. Då som nu med Kenneth Haugstad i sulkyn. När Haugstad kastade loss på sista bortre långsidan svepte Lil Belinda till spets och stannade sedan där hela vägen in i mål. Hästen tränas av Jyrki Filatoff.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.