Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt för Lindgren

Foto: MIA TÖRNBERG
Harry Haythrow och Johan Untersteiner vann i gulddivisionen. Foto: MIA TÖRNBERG

Förutom Stosprintern bjöd lördagens V75 på en hel del fina prestationer. Halmstadpubliken fick hylla både hemmahästen Harry Hayhrow som vann i gulddivisionen och hemmatränaren Marcus Lindgren som tog två tränarsegrar.

Publicerad:
I gulddivisionen (V75-6) segrade Harry Haythrow. Det efter att först ha tagit spets, men släppt täten till Spring Erom och Örjan Kihlström. Därmed fick Harry Hayhtrow med Johan Untersteiner i sulkyn en fin resa i rygg på favoriten. På upploppet blev det en härlig duell mellan tioåriga Harry Haythrow och elvaåriga Spring Erom. Harry Haythrow segrade på 1.12,2a/2.140 meter, följt av Spring Erom och Solvato.
 
– Jag trodde inte att han skulle vinna och det här är lite av en överraskning. Vi är jätteglada, sade tränare Johnny Johansson.

Lärling- och ungdomsloppet med finalen av Wången Cup avgjordes i V75-4. Här var det ett ekipage som glänste lite mer än alla andra. I starten tog Elita M.I. och Linus Svensson hand om ledningen och där Bula Bula AM och Oskar J Andersson placerade sig första utvändigt. Elita M.I. öppnade på tuffa 1.08,6 och det var ett högt tempo loppet igenom. Vid passeringen 1.500 meter klockades tiden till 1.11,8. Trots ett tufft tempo i andraspår var det ändå Marcus Lindgren-tränade Bula Bula AM som tog hem segern. På upploppet flög hon och Oskar J Andersson i från fältet. Segertiden stannade på 1.11,7a/2.140 meter och innebar nytt banrekord.
 
– Hästens prestation var femstjärnig. Det här känns helt klart lite extra. Halmstad och Spirntermästarhelgen är när travat värmer som bäst. Jag har aldrig vunnit Wångenfinalen förut och det är jäkligt häftigt att få göra det. Att den här serien finns betyder mycket för lärlingarna ute i landet, sade Oskar J Andersson efter segern.
 
Hemmatränaren Marcus Lindgren tog ytterligare en tränarseger i V75-7. Där segrade favoriten Bravo Navarone tillsammans med Erik Adielsson på ett komfortabelt sätt. Från spets vann duon på 1.14,3/2.640 meter. Vid upploppet utmanade Officer C.D, men favoriten höll igen.
 
– Det här var inte fel, framför allt inte när man får vinna på hemmaplan. Bravo Navarone är underbar och så även Bula Bula som vann tidigare. Bula Bula är sinnessjukt bra som vann på den tiden och med tussarna kvar, sade tränare Marcus Lindgren.
 
Även Peter Untersteiner fick vinna framför hemmapubliken och det med Isor Håleryd i V75-2. Efter attack vid första varvet lade sig ekipaget utvändigt om ledaren Cantona Mearas. I slutsvängen blev det en spännande kamp ekipagen emellan där Isor Håleryd var starkast och vann på 1.12,9a/2.140 meter. Cantona Mearas fick nöja sig med andraplatsen.
 
– Jag har sagt hela veckan att jag tror jag har bästa hästen. Jag inbillar mig att det finns en extra motor i honom och det visar han i dag, sade en glad Peter Untersteiner i vinnarcirkeln.
 
Segrande i silverdivisionen (V75-1) var King City och Örjan Kihlström från spår tolv. De låg i tredje invändigt fram till sista sväng då luckan kom. Favoriten Fridericus galopperade bort sig i starten bakom bilen. King City gick i mål på 1.10,9a/1.609 meter.
 
– Spår tolv är svårt och jag var tvungen att köra för chans, sade Örjan Kihlström.
 
Favoriten Kalle Kalas vann från spets på ett snyggt sätt i V75-5 på segertiden 1.11,6a/1.609 meter. I sulkyn satt Erik Adielsson som under kvällen tog två spetssegrar.
 
Rätt V75-rad:
12 King City
9 Isor Håleryd 
3 Treasure Kronos
6 Bula Bula AM
1 Kalle Kalas
4 Harry Haytrhrow
1 Bravo Navarone
 
Utdelning:
7 rätt: 4.361 kronor
6 rätt: 49 kronor
5 rätt: Jackpot
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.