Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt Malmqvist i Derbykval

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Aron The Baron vann sitt Derbyförsök. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Tomas Malmqvist hade fina framgångar i de danska Derbykvalen och fick med sig båda sina hästar sedan Aron The Baron vann sitt heat före stallkamraten Alex Tröjborg.

Publicerad:

Aron The Baron tog ledningen med Birger Jörgensen och sedan fick han bestämma som han ville i ledningen. Han hade andrahandsfavoriten Armani V P i ryggen och satt och höll inne honom till mitten av upploppet då han stack undan enkelt. Alex Tröjborg satt i tredje invändigt med Christoffer Eriksson och hittade ut i andra utvändigt i sista sväng och när luckan kom på upploppet spurtade han fint till andraplatsen. Armani V P blev trea och fick en plats i Derbyfinalen som en av de två högst rankade treorna.

– Han var verkligen fin idag, sa Tomas Malmqvists lärling Mads H Nielsen i vinnarcirkeln efter att Aron The Baron vann på 1.15,4a/2.500 meter.

Även Peter Untersteiner fick med sig en häst till finalen. Han tog ledningen med And Here I Am (e. Prodigious), men valde att släppa till den stora favoriten Axel (e. Love You) efter 500 meter. Sedan fick han aldrig chansen, men Rene Kjaer valde att köra undan tillräckligt så att han blev tvåa och fick en finalplats. För Axel var det 14 segern i 18 starten och han lär bli favorit i finalen, även om dagens seger inte övertygade. Segertiden skrevs till 1.15,1a/2.500 meter. Albatros (e. Andover Hall) höll starkt till tredjeplatsen från dödens, men det räckte inte att bli en av de högst rankade treorna, men han bör få en plats i finalen som en av de övriga två som är högst rankade bland hästar som inte kvalade in.

– Han var som han skulle vara, han var fin. Jag testade att sänka tempot idag och köra honom lite på speed, det har jag inte gjort tidigare, sa Rene Kjaer efter loppet.

Det blev en del dramatisk när Apapmand (e. End Snapshot) vann sitt försök. Han konstlade vid bilen och tappade mark från början, men hann ställa sig och var bara en längd efter startbilen när han släppte fältet. Det blev dock ingen snabbstart, men han lyckades hitta ut i tredje ytter. Därifrån avgjorde han efter att attackerat på sista bortre långsidan och vann på 1.14,9a/2.500 meter. Anton Tinghöj (e. Dream Vacation) tog andraplatsen från rygg på ledaren efter att precis hunnit förbi spetshästen Apollo Damgård (e. Brandy dei Fiori), som ändå fick en finalplats som den andre högst rankade trean.

Ken Ecce vann det inledande uttagningsloppet med favoriten Amazing Dynamite (e. Great Challenger). Från bakspår hittade de en perfekt position i andra ytter och när de attackerade på sista bortre långsidan tog de sig snabbt till spets och även om det tog emot lite sista biten blev segern säker. Vinnartiden blev 1.14,8a/2.500 meter.

– Jag vet inte om den längre distansen i finalen är någon fördel, men jag tror inte det är någon nackdel, sa Ken Ecce efter loppet.

A Delicious One (e. Make It Happen) gick en grym upphämtning efter att galopperat i ledningen efter knappt ett halvvarv och blev trea i mål, men var diskad. Han kan ändå få en finalplats som en av de två högst rankade som inte tog en finalplats.                          

Startlistorna till loppet blir klar först måndagen den 22 augusti när det är startanmälan till loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.