Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt Melander!

Foto: MIA TÖRNBERG
Stefan Melander firade stora framgångar i Halmstad. Foto: MIA TÖRNBERG

Nuncio levde upp till favoritskapet i Sprintermästaren. Från andra ytter spurtvann Stefan Melanders USA-födde fyraåring. Dessutom slutade stallkamraten Volstead tvåa.

Publicerad:

Anders Svanstedt-tränade Hillustrious (e. Muscle Hill) frontade utan större bekymmer från innerspår med Johnny Takter och första 500 meterna travades i underkant av 1.10. Volstead (e. Cantab Hall) och Örjan Kihlström fick göra grovjobb utanvändigt ledaren och första 1.000 passerades efter 1.10,5.
Den stora favoriten - Nuncio (e. Andover Hall) och Stefan Melander - var placerad i andra ytter, men han hade småbekymmer under vägen att hålla rygg. När Solvallaekipaget däremot styrde på i tredjespår bet det bra och segergreppet kopplas kort före mållinjen via 1.08,1 sista 700 meterna.

- Nuncio är en ruggig häst och det här känns fantastiskt. Det gick otroligt fort och jag var faktiskt bergis på att förlora, men min häst visste som så många gånger innan var mållinjen låg. Jag vet inte när nästa start blir, men han är bara fyra år och det finns inte så många lopp, sade en rörd Stefan Melander.

Tredje fullträffen i Sprintermästaren

Nuncio sprang 1.10,0a/1.609 meter och förstapriset uppgick till 940.0960 kronor. Totalt har Stefan Melander stjärna tjänat över 16 miljoner kronor. Tvåa blev stallkamraten Volstead.
Hillustrious klarade tredjepriset från ledningen och Anders Svanstedts travare var inte stort slagen.

Det här var Stefan Melanders tredje tränarseger i Sprintermästaren. 2000 segrade Rydens Sensation med Jorma Kontio och 2002 satte han själv dit Scarlet Knight.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.