Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbla Derbyvinnaren har dubbla uppdrag i Norge

Foto: Tom Jönehag/TR Bild
Nordsjö Odin har vunnit dubbla Derbytitlar i år. I morgon ska han både avelsvärderas och starta inom norska V75. Foto: Tom Jönehag/TR Bild

Kallblodsfolkets blickar riktas denna helg mot norska Biri – där bland annat svenskägde Derbyvinnaren Nordsjö Odin har dubbla uppdrag.

Publicerad:

Det genomförs en omfattande tvååringsutställning (50 hästar), avelsvärdering av tolv kallblod samt V75-tävlingar med endast kallblodslopp. I dessa dystra tider för norsk travsport är det roligt att det i alla fall just den här lördagen bjuds på väldigt fin sport och stora prispengar. Jan-Olov Persson är på plats och har med Björlifix (e. Tekno Odin) i DNT:s 5-åringslopp med 200.000 norska kronor i förstapris. I Biris Uppfödningslopp för treåringar är det hela 300.000 till vinnaren. Här kör Jan-Olov Persson själv Byske Philip (e. Briskebys Philip) och lånar ut Juni Jo (e. Klack Jo) till Ole Johan Östre. Vidare kör Mikael M Andersson Kalmar åt Stefan S Persson. Loppet kryddas ytterligare av svenskägde Kriterievinnaren (Norge) Grisle Odin G.L. (e. Moe Odin).

Nordsjö Odin? Jo årets tvåfaldiga Derbyvinnaren startar för Öystein Tjomsland i finalen av Veikle Balder Cup för fyraåringar. Dessutom ska hästen även avelsvärderas. Så det blir ett tufft program för en tuff häst.

Här är alla startlistor till Biris fina V75-tävlingar på lördag.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.