Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbla priser till Kolgjini

Foto: MIA TÖRNBERG
D'one utsågs till Årets Sto. Foto: MIA TÖRNBERG

Kretsen kring tre ny hästar har fått gått upp på scen på Årets Häst-galan på Stockholm Waterfront Congress Centre ikväll.

Publicerad:

Kategorin Årets Äldre gick till Mosaique Face och Lutfi Kolgjini. Hästen segrade i Trottning Masters ifjol och slutade tvåa i Elitloppet.
- Han gick några fantastiska lopp ifjol, säger Jägersrotränaren.

Årets Sto gick till Roger Walmanns D’One. Hästen vann sex lopp 2015, fyra av dessa kom i nordamerika och den största fullträffen var Breeders Crown på Woodbine Racecourse i Kanada.
- Hon är helt överlägsen, hästen var outstandig bland stona i USA, säger Walmann.
- I hjärtat känns det otroligt stort och det är helt fantastiskt, säger skötaren Malin Boman, som även skötte D'Ones mor Giant Diablo.

Det var ingen skräll att Månprinsen A.M. och Gunnar Melander fick titeln Årets Kallblod igen.
- Det är roligt att vara med här när man har så fin häst. Jag har varit rädd om honom, Månprinsen är frisk och kry och jag hoppas vara med flera år. Heatet mot Lannem Silje på Dannero är det största jag varit med om på travbanan, säger Melander.

Priset till är Årets Tränare kammande Jägersros Lutfi Kolgjini hem. Hans mest lysande stjärna ifjol var Mosaique Face.
- Det är det största jag kan vinna som tränare. Jag tycker att svensk travsport fortfarande är den främsta och de bästa tränarna i världen finns här. Adrian är en stor del i att jag står här, säger Kolgjini.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.