Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbla V75-strykningar – "De är felanmälda..."

Foto: ALN
Thai Navigator är struken till lördagens V75-omgång. Foto: ALN

På lördag är det dags för ny V75-omgång och redan nu har tre hästar strukits. Det handlar bland annat om en dansk duo.

Publicerad:

Danske Marc Baek-Nielsen anmälde två hästar till Jägersros V75-omgång till lördag. Redan idag, måndag, är båda strukna. Det handlar om Thai Navigator och Albatros D.K. som skulle ha startat i guld- respektive silverdivisionen.
– Hästarna är helt enkelt felanmälda. De anmäldes till fel lopp och vi tillät tränaren att stryka dem för det, säger Rikard Sjöberg på Svensk Travsport.

Vem bär ansvaret i det här fallet?
– Det är tränaren som ska se till att han eller hon anmäler rätt. Anmälan till utländska lopp sker via telefon och då kan det bli missförstånd. Därför valde vi den mjuka linjen och lät tränaren stryka hästarna. Det är helt enkelt sådant som kan hända vid manuell hantering, säger Rikard Sjöberg.

Thai Navigator kom med i gulddivisionen med sina 1.429.051 kronor på kontot och Albatros D.K. kom med i silverdivisionen med sina 437.841 kronor.

Under tisdagen kom också en tredje strykning från omgången. Det handlar om Robert Berghs Tournado Dream som inte kommer till start i V75-6. Pågående veterinärbehandling är angiven strykningsorsak.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.