Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dunderladdad på hemmaplan

Foto: THORE LARSSON/ALN
Foto: THORE LARSSON/ALN

Hemmatränaren Robert Dunder startar två V64-hästar på Umåker ikväll som enligt spelarna slår ur underläge. Vi kollade läget med dem under eftermiddagens förberedelser.

Publicerad:

Den första av Dunders hästar är Coconut Am i V64-3. Stoet har svarat för jämna och fina insatser på sistone.
- Jag håller det här som en bra häst och gillar hästen skarpt. Senast borde hon ha vunnit, men dödenshästen blev trött för tidigt och hon är dålig på att svara hästar som kommer långt ut i banan. Hon är betydligt bättre bakifrån, så taktiken blir att droppa ner i banan och köra till slut. Moståndet är hårdare än på sistone och jag vill ligga lågt med tanke på det. Inga ändringar är planerade. 

 

Oleander Face i V64-4 var blek senast från rygg på ledaren. I starterna innan har han gjort bra lopp mot bättre hästar än vad han ställs mot ikväll.
- I senaste starten var han sjuk, därav den sämre insatsen. Han går alltid bra när han får sitt rygglopp och därför är vi lite utlämnade från det här knepiga utgångsläget. Skulle det bli tempo är vi gynnade och hästen har faktiskt utvecklats på sistone. Om han inte hade varit så dålig senast hade han kanske varit favorit den här gången. Han brukar gå bra efter vila och jag tror på en bra insats, avslutar Robert Dunder. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.