Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Duon klar för kuskmatchen på Solvalla

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Stig H Johansson och O.P.'s Flirt tog hem 2014 års upplaga av Ahlsell Legends. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Åtta namn nu spikade till årets upplaga av Ahlsell Legends.

Publicerad:

Olle Elfstrand och Leif Berggren är klara för Ahlsell Legends, kuskmatchen som körs på Solvalla under Jubileumspokalskvällen. 76-årige Elfstrand är mannen bakom Lyon, den förste svenskfödde hästen att springa in en miljon kronor, och har fortfarande åtta hästar på träningslistan. I år har han dessutom kört tio lopp och tagit en seger.

Ett år äldre Berggren har vunnit nästan 4.000 lopp, varav över 1.000 i Italien, och kan stoltsera med 17 svenska kuskchampionat. Nio av dem på tidigare hemmabanan Färjestad. Berggren körde sitt senaste lopp i oktober 2015 då han slutade tvåa bakom Mr Sethos på Årjängstravet.

Med Elfstrand och Berggren är nu åtta av tio namn klara för kuskmatchen den 16 augusti. Sedan tidigare har Helen A Johansson, Olle Goop, Jomar Blekkan, Axel Jacobsen, Håkan Eriksson och Stig H Johansson tackat ja. Stig H Johansson har vunnit de tre senaste upplagorna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.