Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dyrgripar kvalade – med blandade resultat

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Svante Båth hade en trio intressanta hästar ut i kvalloppet. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Det var ett flertal högintressanta hästar som kvalade på Solvalla under tisdagen. Mest imponerade Lisa Americas lillasyster Zagreb Kronos.

Publicerad:

Chelsea Bokos helbror och Lisa Americas lillasyster. Stochampionatsvinnarens förstfödda och en miljonhäst från Wenngarnsauktionen. Det var minst sagt spännande hästar som kvalade på Solvalla under tisdagskvällen. Svante Båth hade ut en trio treåringar från stallet, bland annat Lisa Americas lillasyster Zagreb Kronos (e. Raja Mirchi) som "vann" kvalloppet på 1.18,8/2140 meter.
– Hästen gick iväg bra vis och skötte sig bra. Hon avslutade väldigt rappt och gick 1.12-1.13 sista 500 meterna på ett bra sätt. Hon uppträdde moget och bra, säger Svante Båth.

Godkända blev också stochampionatvinnaren Drillbit Ås första avkomma Drillbert (e. Donato Hanover)  på 1.23,1/2160 meter och helbrodern till Chelsea Boko, Ivanhoe (e. Chocolatier), som kvalade på 1.21,7/2180 meter.
– Drillbert var väldigt stänkrädd vilket var lite överraskande för han har inte varit det i träningen. Då har vi i och för sig kört med långvagn och nu var det sulky. Erik sa att han sedan körde ett jämnt 1.18-tempo i 1600 meter för att kvala in honom. Vi får fortsätta att träna på.

– Ivanhoe var väldigt spänd från början och hade svårt att hålla koll på benen och hoppade, men Kim tyckte att han kändes bra efter det och gick i 1.17-tempo i 1600-1700 meter.

Hur mycket tror du på de här hästarna på sikt?
– Uppriktigt ärligt så hoppas jag väldigt mycket på alla tre. Jag tycker att alla är lite textra, men sedan är det en del pusselbitar som ska till för att man ska komma dit. Men alla tre har kunnandet för att kunna göra det. 

Godkänd blev också Roger Walmanns sto Absurd (e. Muscle Hill), men det blev galopper under vägen och Walmann själv var inte helt nöjd. Absurd passerade mållinjen på 1.24,2/2180 meter.
– Det var inte bra. Hon uppförde sig väldigt dåligt och galopperade två gånger. Jag tycker att det var väldigt förvånande att hon uppförde sig, men så är det. Det är en jättefin häst som säkerligen kommer att göra det bra framöver. Hon uppförde sig helt annorlunda mot hemma och vi hoppas hitta en orsak.

Du hoppas mycket på henne på sikt?
– Det är en jättefin häst och det skulle förvåna mig mycket om det inte blir en bra häst.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.