Sveriges ledande travtidning
ANNONS

E3-finalister testades

Foto: LARS-JOHAN HOLM
Louie Brodde efter utfört urryckare-test. Foto: LARS-JOHAN HOLM

Svante Båths E3-finalister, Louie Brodde och Urchin, testade under lunchtid i dag på Bergsåkers travbana – och båda är nu redo för ”tussdragning”!

Publicerad:

Louie Brodde startar från innerspår bakom bilen för Johan Untersteiner i den öppna E3-finalen (V75-6) medan Urchin inleder från bricka fem med Erik Adielsson i vagnen. Båda fick genomgå lite specialpreparering inne på Bergsåker i dag. I första hand för att testa urryckare för första gången.

Det var Jimmy H Andersson som satt bakom Louie Brodde medan Marcus Savin körde Urchin. Två gånger fick hästarna prova nymodigheten och allt förlöpte utan några större incidenter.
– Louie Brodde var lite brydd i första försöket, men det gick sedan bättre när jag andra gången höll honom lite mera på bettet. Så jag är nöjd med hur han regerade på rycktussarna, sade Jimmy, vilken dock fick större problem när hästen kom ut på stallbacken:
– Ja, käkkroken gick av; tur att det inte hände ute på banan. Det blir till att köpa lite nya grejor.

Marcus Savin fick mycket att åka med när tussarna drogs på Urchin.
– Jag är nöjd med det här testet, summerade även Marcus.

Till loppet på lördag är det även meningen att Louie Brodde ska få testa en jänkarvagn i värmningen. Sedan tas beslut om hur det blir i själva loppet. Urchin tävlar i vanlig sulky.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.