Sveriges ledande travtidning
ANNONS

E3-vinnare visade upp sig

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Reijo Liljendahls fyraåring Policy of Truth vann det fina Breeders Crown-försöket för fyraåriga hingstar och valacker på en mycket bra tid. Läs om samtliga uttagningslopp inne i artikeln.

Publicerad:

Det var ingen som var i närheten av att utmana Policy of Truth (e. Explosive Matter) den första biten. Ulf Ohlsson skickade fyraåringen till spets omgående och kunde därifrån varva på 1.14,3 med Baron Gift på utsidan. Det innebar att Ohlsson kunde höja tempot rejält under slutrundan och i slutsvängen också skaffa sig ett par längder till konkurrenterna. Även om en positiv Dominion Beach och Per Lennartsson närmade sig fort den sista biten så var segern aldrig i fara. 
– Jag tror att han blev lite ensam, jag kände redan in på upploppet att han sprang och väntade på de andra. Sedan gick det ändå tio sista varvet…
Segertiden skrevs till slut till 1.12,3a/2.140 meter. Trea i mål blev Mattias Djuses Dartagnan Sisu efter ett lopp i andra utvändigt tillsammans med Ulf Eriksson.
Örjan Kihlström hittade till ledningen med Undine och höll där ett ganska högt tempo i Breeders Crown-försöket för fyraåriga ston. Varken ledaren eller utvändige Amalia Cash hade något att sätta emot när allt skulle avgöras och köhästarna kom längst ut i banan. Bäst gick Stefan Perssons Darling Mearas (e. Cantab Hall) som spurtade längst ut och vann närmast före Stig H Johansson-tränade Dream Lane som, kördes av Ulf Eriksson. Tredjepriset gick till Fredrik Wallins Inga In Heaven som inte hade startat sedan andraplatsen i Drottning Silvias Pokal. Per Linderoth höll i tömmarna bakom trean.
Segrande Darling Mearas gjorde sin andra start för året och hon gjorde det på kilometertiden 1.13,2a/2.140 meter. 
– Hon gjorde bara tio starter i fjol och i år har vi en plan för hela säsongen. Det stora målet är Stochampionatet, sade Stefan Persson efter segern.

Känslosam seger
I början av april blev Helloise Boko (e. The Best Madrik) rädd för en ponny på Solvallas stallbacke och sparkade tränaren ur sulkyn samtidigt som hon kom lös och skenade in i lokalerna. Det dröjde över en och en halv månad innan hon var tillbaka på tävlingsbanan igen – och i dag fick hon vinna sitt försök i Breeders Crown för treåriga ston. Ulf Eriksson skickade hästen till ledningen och därifrån stred hon väl när favoriten Maharani De Baroda såg ut att ha kopplat grepp utvändigt. 
– Det är lite känsligt så klart, sade Mattias Djuse, som själv fortfarande följer sina hästar från sidan på grund av skadan han ådrog sig i samband med olyckan.
– Hon är en av mina favorithästar helt enkelt. Hon är väldigt sympatiskt att jobba med och hon gör alltid sitt bästa. Det kunde slutat illa för både henne och mig, så det känns jättekul.
Förstapriset i Breeders Crown-försöken är 70.000 kronor.
Björn Goop fick chansen bakom Morten Waages Wreckless M.M. (e. Raja Mirchi) i försöket för treåriga hingstar och valacker. Till skillnad mot det föregående loppet lyckades hans häst här att plocka ner ledaren utvändigt över upploppet. Det var Per Lennartssons Hazard Boko som kördes i ledningen loppet igenom innan Waages hingst tog sig förbi till slut. Noterbart är att Wreckless M.M. var den häst som hade sprungit in minst pengar (57.500 kronor) inför loppet. Tredjepriset gick till Tobias J Gustafsson och Isla De Pinos.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.