Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Earl Simon starkast i Paris

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Jarmo Niskanens Earl Simon stod för en riktigt stark prestation då han vann Prix de La Marne på Vincennes under söndagen.

Publicerad:

Norskägde Looking Superb, som senast startade i Prix d´Ameriqueklass, var favorit till segern i grupp III-loppet Prix de La Marne. Men Jarmo Niskanens Earl Simon (Prodigious) gick det inte att stå emot. Hästen såg helläcker ut och körande Frank Ouvrie tittade bara utåt på upplopet då då ekipaget satt utvändigt om ledande Looking Superb. Robert Berghs Mindyourvalue W.F. (Hövding Lavec) med Björn Goop i sulkyn reparerade en stor startgalopp med att komma tillbaka och ta tredjeplatsen. Segern gav 45 000 euro och segertiden 12,9/2700.

Thierry Duvaldestin-tränade Falcao de Laurma (e. Uniclove) visade toppform då han kunde koppla greppet i Prix Ovide Moulinet trots ett lopp utvändigt om ledaren. Franck Nivard var den som styrde den femårige hingsten i grupp II-loppet och segertiden var 11,8/2700. Det här var hästens sjätte seger, men den första under detta vintermeeting.

Förstapriset var 45.000 euro.

I grupp I-loppet i monté, L'ile-de-france, lyckades storfavorien Bilibili (e. Niky) plocka hem segern. Han fick jobba ordentligt för segern då Enonnant drog i stenhårt tempo i tätet. Bilibili som satt en bra bit ner i kön bjöd på en visslande avslutning med Alexandre Abrivar i sadeln doch kunde ta sig förbi strax innan mållinjen.

Tiden blev fina 10,0/2175 och segerchecken var 85 000 euro.

Det blev till slut en seger för Björn Goop denna söndag. Han skrällde i lopp 7 med CH Mottiers Gimhagine Nobless (Roi vert). Goop styrde det fyraåriga stoet tidigt till spets och där blev man kvar hela vägen. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.