Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ebbinge världsmästare i Gävle: ”Jättestort för mig”

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Det blev en kamp hela vägen. Till slut var Rick Ebbinge vinnare av kusk-VM.

Publicerad:

När den sista tävlingsdagen av kusk-VM startade var Ulf Ohlsson i ledningen. När det var dags för det sista loppet hade en formstark Rick Ebbinge tagit sig förbi och ett par ynka poäng skilde dem åt.
Halvvägs in i loppet såg det bra ut för Ulf Ohlsson, som satt i ledningen med andrahandsfavoriten Niklas M.J. samtidigt som Rick Ebbinge satt i fjärde ut med 33-oddsaren Gilbert Bris.
Men Niklas M.J. hade inte mycket att komma med när det skulle avgöras och han blev till slut näst sist i mål. Det innebar att Ebbinge hade slagit Ohlsson. Samtidigt vanns loppet av Yannick Gingras och Vine Vision. Det räckte dock inte för amerikanen, som klämde sig in som tvåa mellan Ebbinge och Ohlsson.
Ebbinge, som representerade Nederländerna, blev därmed världsmästare.

– Det är jättestort för mig. Jag förstår det nog inte riktigt än, men det är ganska stort, sade världsmästaren till Kanal 75.
– Vi har haft det väldigt trevligt och det har varit välplanerat.

Rick Ebbinge belönades med 200 000 kronor i förstapris. 

Slutställning i kusk-VM
1, Rick Ebbinge
2, Yannick Gingras
3, Ulf Ohlsson

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.