Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ecurie D. mot årsdebut

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Ecurie D. är en son till Infintif och det danskfödda stoet To Soon. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Ecurie D. tog Traveuropa med storm under 2019. Nu väntar en minst sagt spännande fyraåringssäsong och som ett led i förberedelserna gick hingsten ett snabbjobb på tisdagen.

Publicerad:

Ecurie D. var en av 16 hästar som Frode Hamre luftade på Jarlsberg. Han fick sällskap på banan av ett år äldre M.S. Triple J. och Hamre var belåten med duon efteråt.
– De travade 1.17 över 2.000 meter och såg väldigt fina ut, säger Hamre till Trav og Galopp-Nytt.

Danskfödde Ecurie D. debuterade som treåring förra året och vann sju av sju starter under sin första säsong på tävlingsbanan. Han ägs sedan i somras av Marko Krevi och Süleyman Yüksel som kan se fram emot ett högintressant 2020 med sin stjärna. Tränare Hamre är nöjd med förberedelserna och ska snart börja titta i propositionshäftet.
– Jag tänker att vi ska ta ut honom i något lopp om ungefär en månad, men jag har inte bestämt var. Han har hållit sig skadefri i vinter och vi har kunnat träna honom sommarskodd tack vare det milda vädret. Han har inte stått över ett enda jobb och är i fas. Det blir en väldigt spännande säsong för honom, säger Hamre till TGN.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.