Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ed You fällde Piraten

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Ed You var bäst Lars Axelssons lopp. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

On Track Piraten var dagens största favorit och skulle ta sin tredje raka gulddivisionsseger, men Robert Bergh hade andra tankar och skickade upp Ed You ensam till Gävle och lyckades betvinga favoriten.

Publicerad:

Robert Bergh körde offensivt till ledningen med Ed You och Johnny Takter svarade med att sätta sig utvändigt om honom med On Track Piraten. Det kändes dock aldrig som att den stora favoriten fick något grepp på Ed You som gick undan med ett par längder till slut på 1.13,6a/2.140 meter.

Ifjol hade Ed You ett mellanår efter att haft ett fenomenalt 2014 då han vann både finalen i Trotting Masters och Hugo Åbergs Memorial och nästan sprang in fyra miljoner kronor. Vi får se om han kan komma tillbaka till den yttersta eliten i år.

Örjan Kihlström utökade ledningen i V75-ligan ytterligare när han tog en dubbelseger. Celebreightr tog sin andra raka seger när Örjan Kihlström lotande in fyraåringen i SHL-loppet och ännu värre var Panoramic som tog tredje raka V75-segern efter en vass spurt i ett överpacat lopp. Örjan Kihlström är redan uppe på sex V75-segrar när vi är inne i mitten av januari.

En annan formkusk är Vidar Tjomsland. Han har vunnit 14 lopp på 38 starter sedan han flyttade till Sverige när hans bror  Öystein etablerade din filial på Wolmsta Gård. Idag tog han sin första V75-seger i Sverige när han vann med Valle Jerven efter en sylvass avslutning.

En stark insats svarade Sambucus P.R. för i klass II-loppet. Jens Eriksson valde att gå ut från invändigt läge och satte sig utvändigt ledaren Kulani och därifrån kunde han reglera loppet.

– Han kändes dunderfin redan i värmningen. Han vann med tussarna kvar och var åkandes i mål, sa Jens Eriksson efter loppet.

Det blev ytterligare två spetssegrar förutom Ed You. Ulf Ohlsson styrde hem V75-inledningen efter att fått överta ledningen med Stefan Melanders Coco de Vie och Johnny Takter prickade springspåret perfekt med Stig H Johanssons Scampi visade prov på fin löpskalle till slut. Femåringen har verkligen tänt till efter kastrering.

ATG hade problem hela dagen med att redovisa rätt V75-värde och det kommer dröja till sent ikväll innan de kan visa rätt utdelning och göra utbetalning av vinster.

Rätt V75-rad:
6–9–5–4–12–6–6

Omsättning:
80.717.375 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.