Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ed You tackar för sig

Foto: Micke Gustafsson
Ed You under elitloppshelgen 2014. Foto: Micke Gustafsson

Efter 27 segrar och närmare sju miljoner insprungna kronor är karriären över för Ed You. Den nu elvaårige valacken har inte startat sedan 2016 och nu väljer Robert Bergh och bröderna Sedin att pensionera hästen.

Publicerad:

Sommaren 2013 köpte NHL-stjärnorna Henrik och Daniel Sedin den då nyblivne miljonären Ed You och flyttade honom från Olle Carlssons träning till Robert Berghs. Hos Bergh kom att Love You-valacken att utvecklas till en häst för den yppersta eliten och det efterföljande året blev hans mest framgångsrika i karriären.

Först vann han Hugo Åbergs Memorial sedan målettan Un Mec d'Héripré diskats för trängning och knappt två månader senare tog han hem Mastersfinalen på Charlottenlund. Två segrar som tillsammans inbringade över tre miljoner kronor.

Därefter har Ed You dock dragits med skadebekymmer. Under fjolåret blev det inga framträdanden på tävlingsbanan och nu tackar elvaåringen för sig. För Kanal 75 berättar Robert Bergh att en ny period i hästens liv snart tar sin början.
– Han ska bli gårdshäst och är det någon som vill ha en gårdshäst på en fin gård får de gärna höra av sig. En del hästar blir äldre lite tidigare i kroppen än andra och det krävs enormt mycket för att komma tillbaka. Han är stor och tung och fick inte tillbaka den spänsten som han hade tidigare.

Ed You startade 80 gånger i karriären och segrade i 27 av dessa. Totalt sprang han in 6 687 808 kronor.

FAKTA

Ed You

Starter: 82
1:a: 27
2:a: 8
3:a: 7
Prissumma: 6 687 808 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.