Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ed You vann Hugo Åbergs

Efter en dramatisk upplösning av Hugo Åbergs Memorial, där målettan Un Mec d'Heripre diskades för trängning, gick segern till Ed You.

Publicerad:

Robert Berghs framgångar fortsätter och ikväll tog han hem Hugo Åbergs Memorial för första gången när Ed You (e. Love You) tog hem segern. Ed You blev själv diskvalificerad för trängning på Solvalla under Elitloppshelgen.

– Jag har själv varit diskad några gånger så jag vet vad som gäller. Det är helt fantastiskt att det kan hända att den här hästen får dra nytta av någon annans tunga motgång, sade Robert Bergh.

Truculent tog hand om ledningen och kördes i den positionen, men orkade inte stå emot till slut.

Redan i sista sväng hade Commander Crowe, som körts fram utvändigt om Truculent varvet kvar, fått övertag på ledaren. Bakom Commander Crowe satt Un Mec d'Heripre placerad i andra ytter och i dennes rygg hade Robert Bergh placerat Ed You.

Magic Tonight kom i tredjespår över sista bortre långsidan och i det läget satt Un Mec d'Heripre instängd.

Enligt domarna tog sig Franck Nivard ut alldeles för snävt mot Magic Tonight i början av upploppet med Un Mec d'Heripre som var först i mål. Det dröjde några minuter innan måldomarnas dom att diskvalificera Un Mec d'Heripre kom.

Istället var det alltså Ed You som fick segern efter att ha spurtat bäst över upploppet och precis hunnit förbi Occhione Jet som därmed slutade tvåa.

– Jag satt bakom Un Mec d'Heripre och såg hela situationen. Från min synvinkel vore det konstigt om han lyckades ta sig loss regelrätt. Jag har själv varit diskvalificerad några gånger så jag vet vad som gäller, sade Robert Bergh.

Ed You blev diskvalificerad som måletta på Solvalla i ett Sweden Cup-försök i maj.

– Det är helt fantastiskt att det är just Ed You kan dra nytta av någon annans motgång, sade Bergh.

Segertiden blev 1.10,1a/1.609 meter och förstapriset var 1.000.000 kronor.

– Jag tyckte loppet var svårt att läsa på förhand och jag velade mycket på att ta tredje inner i första sväng. Jag förstod att Truculent skulle köras i spets och eftersom jag tyckte den hade tveksam form valde jag att köra i andraspår. Det är inte alltid nyttigt i den här typen av lopp, men idag blev det rätt. Ed You är stor, men hans teknik blir bättre hela tiden, sade Robert Bergh.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.