Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Edward Ale vann sin comeback

Foto: MARIA HOLMÉN
Edward Ale vann på Charlottenlund under fredagen. Foto: MARIA HOLMÉN

Edward Ale hade inte startat sedan i maj förra året när han idag gjorde comeback på Charlottenlund, ett lopp som han vann på 1.16,4/2.020 meter.

Publicerad:

Edward Ale fick en bra start från 20 meters tillägg och efter 500 meter kunde Peter Ingves placera Edward Ale (e. Here Comes Herbie) i ledningen. Öppningen blev 1.18 på en tungsprungen bana som dämpades till strax under 1.19 första varvet.
13-åriga Classic Grand Cru fick vandra utvändigt om Edward Ale och var utan chans att utmana till slut. In mot upploppet ryckte Edward Ale undan och vann mycket lätt.
– Vi fick en bra start och sedan tyckte jag det var lika bra att prova honom i spets. Han kändes riktigt bra idag och jag hoppas verkligen att han ser bra ut i sina ben imorgon också. Idag behövde han inte tömma sig och han kändes fin i travet, sade Peter Ingves om den av Petri Puro-tränade hästen.
I första sväng galopperade en häst fram Edward Ale som då tog sig något galoppsteg.
– Men det här är en så fin travare så han ställde sig i trav på en gång, sade Ingves.
Det här var Edward Ales start 41 och hans seger 16 i karriären. Förstapriset idag var 12.500 danska kronor och Edward Ale har nu tjänat över 2,4 miljoner kronor.
Classic Grand Cru slutade fyra.
Peter Ingves vann tidigare under eftermiddagen även med fyraåriga stoet Shorthanded Tally (e. Shorthanded Goal) som också tränas av Petri Puro. Här blev det lugna gatan, 1.26,6 första varvet. Segertiden blev 1.23,8/2.000 meter.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.