Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Edward Ale vs Solvato

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Edward Ale gör comeback för Petri Puro och möter bland andra Solvato. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Jägersros tisdagstävlingar med V64 ser ut att bli något alldeles extra.
I Hästägareföreningens Jubileumspokal hittar vi hästar som Solvato, Edward Ale och Flex Lane!

Publicerad:

Anmälningstiden till Jägersros tisdagstävlingar gick ut klockan 09.00 i dag och spåren är klara i eftermiddag. Men redan nu kan vi konstatera att ett av loppen ser ut att kunna bli en riktig höjdare. Travronden berättade redan under tisdagen om ett 1.16,5-jobb av forne Olympiatravsvinnaren Solvato (e. Donato Hanover) och nu har Admir Zukanovic också anmält hästen till start. Det här blir första loppet sedan den 16 september, då hästen bland annat opererat halsen.

En annan väldigt intressant comeback gör den forne Derbytvåan Edward Ale (e. Here Comes Herbie). Efter att förra sommaren varit i träning hos Pirjo Vauhkonen i Finland är nu Edward Ale åter hos Petri Puro. Det var i den regin som hästen bland annat slutade tvåa i Finskt Travderby 2012. Redan som femåring 2013 blev hästen inbjuden till Elitloppet, men Puro tackade nej. Nu har Edward Ale hunnit bli nio år och gör första starten sedan 20 augusti förra året. Hästen har tagit 18 segrar och tjänat drygt 3,5 miljoner kronor.

Lars I Nilssons Derbytrea Flex Lane (e. Federal Flex) är också med i samma lopp. Så det här blir en riktig vårpärla!

Anmälda hästar till Hästägareföreningens Jubileumspokal (2.140 meter bilstart, förstapris 60.000 kronor) på Jägersro på tisdag:

Attack Diablo, Caliber T.T., Capello Bob, Edward Ale, Flex Lane, Kash's Cantab, Nok'en Fräkkert och Solvato.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.