Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter beskedet: ATG tvingas byta terminaler

Foto: ATG/PRESSBILD
Camilla Filipsson. Foto: ATG/PRESSBILD

Krav på registrering vid spel på banor innebär att den nuvarande utrustningen inte är tillräcklig.

Publicerad:

Lotteriinspektionens besked om att det inte blir någon dispens för oregistrerat spel ute på travbanorna innebär att ATG nu har en del att fundera på. Den nya lagstiftningen tråder i kraft vid årsskiftet och för att kunna erbjuda spel på banorna behöver utrustningen bytas.
– ATG:s nuvarande banterminaler uppfyller inte det lagkrav om identifierat spel som träder i kraft 1 januari 2019. Gamla terminaler behöver alltså bytas ut och i samband med detta kommer vi att placera ut fler nya ATG-terminaler. Alla lösningar är ännu inte på plats. Vi vet att vi står inför flera stora utmaningar och jobbar med dem. Låt oss återkomma om när vi kan berätta mer, skriver Camilla Filipsson, presschef på ATG, i ett mail till Travronden.
Hur tog ni emot det negativa beskedet?
 – ATG har under hösten fört en dialog med Lotteriinspektionen för att få till en dispens.  Det är med andra ord ingen hemlighet att vi gärna hade sett ett annat utfall än det som nu ligger på bordet. 
Med det sagt så accelererar vi nu plan B, som i korthet går ut på att minimera de negativa konsekvenser som Lotteriinspektionens beslut för med sig. Vi har naturligtvis också informerat banorna. 
Vad innebär det här kostnadsmässigt? 
– Självklart innebär det en kostnad för ATG att byta ut terminalerna, men vi går inte in på detaljerna.
Hur mycket omsätts ute på banorna under ett år?
Vi särredovisar inte det men spel på bana är en viktig del av upplevelsen för våra kunder. Nu ska vi lägga mycket krut på att den positiva upplevelsen på bana som våra kunder uppskattat i decennier bibehålls.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.