Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter dubbla skador: Sofia Frilén klar för comeback

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Tre frakturer och lång vila. Ny fraktur och ännu mer vila.
Nu, ett halvår senare, är Sofia Frilén klar för comeback. ”Det har varit mycket rehab”

Publicerad:

Sofia Frilén kommer från en minst sagt motig period. Först bröt hon benet på tre ställen i samband med ett lopp och tvingades vila i flera månader. Tre månader senare han hon köra ett lopp tillsammans med Classic Gentleman innan hon ett par dagar senare skadade sig på ett besök hos arbetsgivaren Ingemar Söderberg. Ett par dagar senare skulle hon ha börjat jobba i stallet igen. Istället blev det tre nya tunga månader.

– Det har varit mycket rehab och det finns fortfarande en del kvar att göra. Jag är lite halt än, men det är mycket bättre nu, säger Sofia Frilén.

Bortsett från sin egen olycka tvingades hon under den ofrivilliga vilan också ta emot beskedet att hennes radarpartner på V75, stoet Ellieann, även hon hade skadat sig och tvingats avsluta tävlingskarriären. 

"Självklart skulle det vara häftigt..."

Till helgen är det i alla fall äntligen dags för comeback på Dannero. Passande nog är det återigen Classic Gentlemen hon hoppar upp bakom.
– Det är klart att det var jobbigt att få en skada till. Nu känns det jätteskönt att jag äntligen är igång igen.

Totalt blir det tre uppsittningar på söndag och oavsett hur det går lär Frilén vara nöjd efteråt.
– Jag hoppas och tror att det ska gå bra. Självklart skulle det vara häftigt om jag får vinna, men det är roligt bara att vara tillbaka.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.