Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter missen – så gör ATG med lördagens Top 7

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

I samband med V75-omgången på Mantorp i går betalades en jackpot ut för tidigt. Nu har ATG bestämt hur man ska hantera misstaget.

Publicerad:

Det blev en så kallad rollerpott i lördags. Då ingen lyckades få sju rätt på Top 7 flyttades pengarna i sjurättspotten vidare. När tre spelare dagen därpå lyckades pricka in sju rätt under den extra V75-omgången på Mantorp betalades den potten felaktigt ut. Trots att den totala omsättningen bara uppgick till 1 512 084 kronor fanns 1 691 606 kronor bara i sjurättspotten.
Totalt handlade det om 1 416 407 kronor som betalades ut från rollerpotten som skulle ha gått vidare till lördagens omgång på Jägersro.
– Det var ett misstag från vårt håll. Jackpothanteringen är en manuell hantering, det är alltså inget system som betalar ut jackpot. Vid det här tillfället så brast den hanteringen och rollerpotten betalades ut felaktigt, säger Thomas Bertilsson, PR-ansvarig på ATG. 

En av de förändringar som ATG presenterade i september var just att rollerpotten alltid ska gå vidare till nästa ordinarie Top 7-omgång.
– Som min kollega Patrik Brissman sa i går så har vi i dag tagit ett beslut om hur vi ska göra på lördag. Eftersom reglerna är som de är och att vi tydligt har kommunicerat ut den här rollerpotten inför lördagen så kommer vi att fullfölja det åtagandet. 
– Det kommer att bli samma belopp som betalades ut i går och vi har estimerat rollerpotten till totalt två miljoner kronor.
Var tar ni pengarna ifrån?
– Pengarna kommer från öresavrundningsfonden, alltså ej utbetalda vinster och öresavrundningar.
Hur såg det ut under söndagen, kunde uppmärksamma spelare notera den felaktiga rollerpotten?
– Pengarna fanns i systemet från och med någon gång på morgonen. Därför var det också synligt och det fanns möjlighet för spelare att notera spelvärdet under några timmar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.