Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter otäcka olyckan: ”Jag hade jättetur”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Sofia Adolfsson. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Sofia Adolfsson var inblandad i en obehaglig olycka i Eskilstuna under tisdagskvällen. Efter en natt på akuten är hon hemma igen.

Publicerad:

Det var i lopp fem på Sundbyholmstravet som Sofia Adolfsson kastades av sin uppsittning Paul. På den sista bortre långsidan tappade ledande - och vinnande – Yrwing plötsligt fart och i rygg på denne hann varken Sofia Adolfsson eller Paul reagera. Det slutade med att Paul sprang på ledaren och höll på att tappa balansen. I samband med det slungades ryttaren framåt. Trots ett obehagligt fall var Adolfsson snabbt uppe på benen igen.
– Jag ställde mig upp direkt, sedan satte jag mig ner igen för att det bara snurrade i hela huvudet. Jag vet inte vad som hände med ledaren, den stannade så fort och jag hann inte göra något. Min häst var halvt nere på knä och det var tur att han inte också gjorde en kullerbytta, säger Adolfsson på tisdagsmorgonen.
Hur mår du?
– Jag är mörbultat och jag är svullen på ryggen, men skelettmässigt är jag helt inakt. Jag har haft jättetur, det var stenhårt i marken och man tänker ju att någon handled eller något borde gått sönder.
Vet du hur det gick med hästen?
– Vad jag har hört så verkar det ha gått bra. 
Är det vila som gäller nu?
– Nja, jag ska försöka rida i kväll. Det handlar bara om muskelskador, men jag är ändå lite orolig eftersom det domnar nere i benen och fötterna. Det skulle kunna vara någon disk i ryggen som har fått en smäll och att det har blivit någon nervpåverkan. Det kan också vara svullnad från blödningar i mjukdelarna som ligger och trycker, säger Adolfsson som själv jobbar som sjuksköterska.

Fotnot: Loppet blåstes inte av och inga bestraffningar delades ut i samband med olyckan. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.