Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter regn och fotbolls-VM – nu ska publiken tillbaka

Foto: Maria Holmén/TR Bild
I fjol brottades Hagmyren med regnväder och publiken svek. Nu hoppas travbanechef Mattias Frick på bättre väder och mer publik. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Från 5 000 till 3 700 personer. Hagmyren var en av banorna som, på grund av vädret och fotbolls-VM, tappade publik under fjolårets midsommartrav. Nu ska besökarantalet upp igen.

Publicerad:

Midsommarafton är en av Hagmyrens största tävlingsdagar på året, men i fjol svek publiken. 3 702 personer dök upp – en blygsam notering i jämförelse med tidigare år.

– Vi hade ett sjujäkla regn dagen innan, men i år ser det bättre ut vädermässigt, säger travbanechefen Mattias Frick.

• Hur ofta kollar du väderleksrapporten den här veckan?
– Haha, hela tiden. Förutom vädret brottades ni även med konkurrens från fotbolls-VM. Den slipper ni inte den här gången heller.

– Nej, men damerna spelar på torsdagen, så jag hoppas att det inte ska spela så stor roll. Det pågår även ett U21-EM, men det är det väl mest vi nördar som bryr oss om.

Tävlingsdagen innehåller elva lopp och tre av dem ingår i Hallsta Lotus lopp för kallblodiga hästar. Först möts tolv hästar som tjänat upp till 150 000 kronor i ett försök över 1640 meter, sedan gör de som sprungit in högst 225 000 kronor upp över samma distans. De fem första i respektive försök går vidare till finalen som görs med två startvolter.

– Det har blivit en tradition och det är många spännande hästar med i år. För kallbloden har vi dessutom ett försök i Dubbelcupen, säger Mattias Frick.

• Vilka andra lopp sticker ut så här på förhand?
– Vi har gjort lite ändringar i tävlingsschemat till i år. Bland annat flyttade vi Roger N Olssons minne från den här dagen till fredagen före Elitloppet.

– I stället kör vi Just Indeeds montélopp nu på midsommarafton och det känns helt rätt med monté den här dagen.

I vanlig ordning kommer dessutom Järvsöfaks på besök till sin gamla hemmabana. Kallblodskungen dyker upp klockan halv ett för att hälsa på stora och små. Och i samma veva passar travbanechefen på att svida om till – glassgubbe.

– Det är min stora uppgift under dagen och det är en ganska enkel sådan. Särskilt nu när jag har några års träning. Nytt för i år är att vi delar ut Sandwich i stället för Piggelin. Vi har snäppat upp det lite, haha.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.