Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter succén: Frankrike för nye montéstjärnan?

Foto: Burt Seeger/Kanal 75
Mikael Å Linderoth. Foto: Burt Seeger/Kanal 75

Hallå där…
…Mikael Å Linderoth som fått tillbaka Even’s First Boy (e. Ken Warkentin) i träning som varit formidabel i tre montéstarter och i går slog B.B.S.Sugarlight på 1.11,7/1640 meter autostart.

Publicerad:

– Kul att få tillbaka honom så klart. Sett till sin ålder så har han inte gjort så många starter, men kunnandet har han alltid haft. Det är tacksamt att man får chansen igen.
När han kom från Flemming hade han gjort en montéstart och vann även då – var det givet att satsa på monté?
– Lite så var det. Han är inne i en tuff klass, men att det skulle bli så här bra kunde man väl inte tro. De två första montéloppen i min regi gav honom ett bra självförtroende och det tror jag är hemligheten.

"Lite sugna på Frankrike"

Hur ser planen ut nu?
– Vi har inte bestämt någonting än. Visst, vi är lite sugna på att prova Frankrike men om det sker nu eller senare vet jag inte, vi har inte kommit så långt.
Fullt fokus på monté?
– Just nu är det så, samtidigt hoppas jag att han ska fungera i sulky också. Det fanns flera anledningar till att han inte fungerade.

"Hade varit fantastiskt"

Monté-SM på hemmaplan i höst?
– Hade ju varit fantastiskt kul om det kunde hålla så länge. Visst finns det lite mål längre fram om han står på friska ben och allt det där.
Vad säger Sofia Adolfsson?
– Hon gillade honom redan efter första värmningen och efter tre segrar brukar det ju inte låta annorlunda. De verkar trivas ihop!
Lycka till framöver!
– Tack.

FAKTA

Even's First Boys montéstarter

170727: 1:a – 1.12,0/1640a – Iina Aho (Flemming Jensen)

171126: 1:a – 1.14,9/2180v – Sofia Adolfsson (Mikael Å Linderoth)

171204: 1:a – 1.15,0/2180v – Sofia Adolfsson (Mikael Å Linderoth)

180110: 1:a – 1.11,7/1640a – Sofia Adolfsson (Mikael Å Linderoth)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.