Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efterlängtad fullträff för Rafiki Fri och Karlsson

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Anna Isabelle Karlsson hade en stor dag på Axevallatravet. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Efter många försök och stolpe ut kom fullträffen på V75 för Rafiki Fri och Anna Isabelle Karlsson. 
– Med 50 meter kvar kände jag att "nu jäklar är det vår tur", sa lärlingen efteråt.

Publicerad:

Familjehästen Rafiki Fri (e. Racer Bourbon) som tränas av Hans Karlsson och som körts av Anna Isabelle Karlsson i samtliga 47 starter har minst sagt jobbat ihop för en V75-seger och nu var det dags i lärlingsloppet. Anna Isabelle Karlsson gav Rafiki Fri en perfekt resa i draget i tredjespår sista 700 i rygg på Great King Wine och avgjorde säkert sista biten. 
– Om jag vunnit ett V75-lopp en vanlig dag hade jag varit överlycklig, och att vinna här inför den här publiken är hur coolt som helst. Det var några som vinglade framför i sista sväng och på upploppet, men med 50 kvar kände jag att "nu jäklar är det vår tur", sa en glad Anna-Isabelle Karlsson i vinnarcirkeln.
– Han ser inte mycket ut för världen men han har en inställning som man kommer långt med.

Great King Wine med Anders Eriksson höll starkt som tvåa efter att ha dragit tåget i tredjespår och Västerbochecklight med Sofie Ericsson slutade trea. 

I övrigt på V75...

Christoffer Eriksson spetsade med Karl Sjöhammar i Klass II och såg ut att gå mot segern efter beskedligt tempo och favoriten Harvey fastlåst i rygg. Men ledaren var blek och fick ge sig på mållinjen mot Björn Goop och Waikiki Silvio (e. Varenne) som stod för en strong slutrunda.
– Tur att Axevallas upplopp är långt, kommenterade Goop.

I femåringsloppet för ston blev det en bejublad hemmaseger för Pär Hedbergs Southwind Feji (e. Muscle Hill). Med 800 meter kvar låg hon sist i fältet och segern var långt borta, men Mikael J Andersson visste vad han gjorde. Ledaren Una Blessed hade trötta ben sista biten och med en urstark avslutning i vida spår hann Southwind Feji fram.
– När Ingves häst (Lesperanza) galopperade i sista sväng kände jag att vi kanske kunde reda ut det, sa Mikael J Andersson som fick rätt.

Timo Nurmos Roheryn (e. Archduke Kemp) stod för en bländande prestation i Klass I och här har Timo Nurmos en riktig klassklättrare. I en rörig spetsstrid med flera galopperande höll sig Roheryn lugn och rundade fram i vida spår till dödens med Jorma Kontio. Därifrån var hon bara starkast. Finskan plockade ner ledaren Vichy Grif i sista sväng och höll sedan undan före snabbt spurtande Yankee Boy, till tiden 1.11,8a/1640 meter.

Silverdivisionen bjöd på en jätteskräll i form av Zoko Lane (e. Zola Boko) och Thomas Uhrberg, som vet hur man lotsar fram rysare. Nobel Amok var slagen från ledningen med 100 kvar och Zoko Lane som dagit tåget i spåren sista 600 var starkast i avgörandet före Trinity Lux. Halmstadamatören Roger Persson tränar valacken som var fyra i Derbyt 2016.
– Det har varit motigt länge och det går inte att beskriva den här känslan. Han är grym den här hästen, sa Persson i tv4-sändningen.

Den rätta V75-raden blev 4-7-11-11-6-5-4 och sju rätt gav 2.107.985 kr, sex rätt gav 9.377 kronor och fem rätt 489 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.