Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eftersnack Olympiatravet: "Kommer gärna tillbaka"

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Lionel vann Olympiatravet 2017.
Nio andra ekipage förlorade.
Här är eftersnacket.

Publicerad:

Björn Goop om tvåan Your Highness.
– Jag är jätteglad, hon gick hela vägen in på ett bra sätt och blir bättre för varje lopp hon får i kroppen. Nu gick hon hela loppet i andra- och tredjespår, så det var starkt gjort. Sett till förra loppet nere i Frankrike så var det här lite bättre än vad jag hade förväntat mig, det får jag nog säga. Vi har fått en inbjudan till Copenhagen Cup och det kan bli nästa uppgift, men det är inte bestämt ännu.

Erik Adielsson om trean Oasis Bi.
– Jag är jättenöjd med honom. Även om det inte var en extrem öppning första 500 meterna fick han verkligen ge max till en början och det blev sedan lite utdraget för att svara fransmannen och det satt i benen till slut över medeldistans. Han är nog inte riktigt lika explosiv från de innersta spåren jämfört med fyra-fem. 

Robert Bergh om fyran Kadett C.D.
– På förhand hade jag varit glad för en fjärdeplats och han kändes bra, men som loppet gestaltade sig så hade han kunnat vara trea om jag gjort en annan manöver och inte tagit ett eget spår så snabbt när det drog ihop sig, men hästen var bra.

Reijo Liljendahl om femman Nadal Broline.
– Han gör ett jättebra lopp, men det är tydligt att en del kuskar inte är pålästa i loppet. Fransmannen som körde Black d'Avril tillhörde inte det här kategorin av lopp, det såg man tydligt. 

Dan Widegren om sexan Spring Erom.
– Det blev svårt att plocka de där längderna till slut och att gå ned på det innersta open stretch-spåret är väl ingen fördel när det ska plockas längder. Men jag är mycket nöjd med honom och insatsen, det går inte att vara annat.

Johnny Takter om oplacerade On Track Piraten.
– Han gör ett fullt anstädigt lopp, men det är tufft att komma ut i sådant här sällskap efter en infektion. På det hela taget kändes han fin, men det där lilla extra fanns inte i honom, men jag är absolut inte besviken på insatsen.

Alexis Prat om oplacerade Black d'Avril.
– Han kändes bra och det var inget fel på hästen men det blev alldeles för tufft så som loppet blev för hans del. Det blev fel den här gången helt enkelt. Att komma hit och köra var väldigt roligt, det var mycket bättre än jag trodde. Välorganiserat och välkomnande, en trevlig upplevelse.

Roberto Donati om oplacerade Voltigeur de Myrt.
– Vi vet inte varför han galopperade på det här sättet, det har bara hänt tre-fyra gånger tidigare i karriären. Det här måste vi undersöka noga, vad det kan bero på. I övrigt var Lorenzo nöjd med hur han kändes. Vi kan mycket väl tänka oss att komma tillbaka till Sverige igen, men då måste vi ha hittat anledningen till galoppen. Det är långt att åka för en startgalopp...

LÄS MER: Örjans teori om Nuncios galopp.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.