Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eklöf härdar ut och har V75-dragen till Bollnäs

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Bo Eklöf fortsätter att ha otur med skador, senast dubbla brott på lårbenet. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Han har haft sin beskärda del av skador och elände under sin proffskarriär. Inte heller som lärare på Wången kommer Bosse Eklöf undan olyckorna – men trots en lång förväntad rehabiliteringsperiod är han ändå vid gott mod.

Publicerad:

Det var för drygt två veckor sedan som olyckan var framme. Bosse skulle sko en häst, som dock blev rädd och ryckte omkull Bosse. Resultatet blev dubbla brott på lårbenet.
– Jag är nu sjukskriven tre månader på heltid till att börja med. Jag måste ha två kryckor just nu, men har precis börjat med rehabiliteringsträningen. Det krävs dock en enorm mängd smärtstillande i nuläget, berättar Bosse, som ändå verkar ta det hela på rätt sätt.
Han har onekligen också snart ”svart bälte” i att bygga upp sig igen efter svåra skador.
– De 15-16 senaste åren har jag råkat ut för mycket skit. Det började med en bruten arm 2001 och fyra år senare blev det stora problem med ryggen. Under 2010 var det skador på både rygg och nacke och för tre år sedan blev ena hornhinnan avskuren vid en oturlig incident.
 

Och nu alltså benbrott. Hur ser du på framtiden i detta läge? Kommer du tillbaka till din tjänst som lärare på Wången?
– Jag kan inte se mig själv sitta hemma i huset och inte göra något alls. Nej, jag vill tillbaka till arbetet, men samtidigt kanske det inte är ett måste att jobba heltid. Den tjänst som jag har nu på Wången är väldigt komplex. Förutom lärarrollen har jag exempelvis även ansvaret för både hästarna och foderbiten. Så det blir förstås besvärligt för Wången med extrapersonal och så när jag nu inte kan arbeta under en lång tid. Men det är inte mycket att göra åt saken just nu.

Bosse har fått positiv respons från sjukgymnasthåll.
– De verkade förvånade över min kondition och hur vältränad jag var för min ålder. Jag är som sagt också van att kämpa mig tillbaka efter skador och vet vilket jobb som krävs för att lyckas.

Så du är vid gott mod trots din fortsatta otur?
– Bara jag får fortsätta att skälla och vara mitt vanliga arga jag så går det nog bra, svarar Bosse med ett leende.

Något som Eklöf gör trots sin nuvarande situation är att tippa V75 för Mitt Medias räkning. Till Bollnäs V75-omgång väljer Bosse att spika Springover (V75-1) och Nadal Broline (V75-4).

Här kommer Bosses V75-systemförslag:

V75-1: 1 Springover

V75-2: 6,8,12,13,14,15

V75-3: 1,3,7,9,11

V75-4: 3,5,7,8,15

V75-5: 2 Nadal Broline

V75-6: 1,10

V75-7: 1,6,11,12

Antal rader: 1.200 rader, kostnad: 600 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.