Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eldborken följde bröderna i spåren

Foto: TR Bild
Tekno Eld och Eld Rask vann båda Kriteriet som treåringar. Kan lillebror Eldborken göra samma sak? Foto: TR Bild

Både Tekno Eld och Eld Rask inledde sina karriärer med att vinna. Nu har deras yngre broder gjort likadant.

Publicerad:

Treårige Eldborken kvalade i mars på 1.32,8 och på lördagen väntade debut på Bollnästravet. Valacken visade god uppfattning per omgående och tog sig enkelt till ledningen.

Han och Wiktor Kylin-Blom varvade sedan på 1.34,8 och var fortsatt främst vid upploppets början. Där försökte Vårbusan att utmana, men utan lycka. Eldborken gick undan med säker marginal och vann på 1.32,4 över 1.640 meter.

En fin start av en fin häst som har höga förväntningar på sig. Hans mor heter nämligen Eldsiri och har tidigare lämnat Tekno Eld och Eld Rask som båda segrade i sina debuter och som sedan kom att vinna Svenskt Kallblodskriterium som treåringar 2017 respektive 2018.

Till skillnad från sina bröder, som är efter Tekno Odin, är Eldborken en son till Bork Odin. Kretsen runt honom är däremot densamma. Ägare och uppfödare är Lennart Bäwerholm och tränare är Jan-Olov Persson. I Perssons stall står dessutom nästa häst i syskonskaran: tvåårige Eld Tekno.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.