Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elddop för Eklundhs flaggskepp

Foto: Martin Langels/ALN
Felicity Shagwell drog innerspåret i Svampen. Foto: Martin Langels/ALN

André Eklundh har fått fram sin hittills mest lovande häst i tvååriga Felicity Shagwell. På lördag är det dags för elddopet – detta från inner­spåret i Svampen med 537.000 kronor till vinnaren.

Publicerad:

Två segrar på tre starter. Inledning­ en på karriären för tvååriga Felicity Shagwell (e. Maharajah) har varit minst sagt lovande och härnäst stundar en högintressant start när hon tillsammans med sin trä­ nare André Eklundh går ut från in­ nerspåret i tvååringsloppet Svampen.
– Det är klart att hon imponerat mycket på mig. Jag själv är ganska grön i unghästsammanhang, men har hela tiden tyckt väldigt mycket om hästen. Att hon skulle vara en sådan här skjutare vågade jag där­ emot inte hoppas på.

Man får känslan att hon betyder något alldeles extra för dig?
– Det stämmer. Det handlar framför allt om att jag varit med och tagit fram hästen hela vägen och sedan har hon potential att bli något alldeles extra, i alla fall med mina mått mätt. Knutsson Trotting har valt att satsa på mig och det betyder mycket att få fram en fin reklamhäst.

Hur beskriver du henne som in­ divid?
– Lite åt divahållet. Det ska gärna vara på hennes villkor. Det är inte att hon är besvärlig på något sätt, men hon springer ofta och tittar på saker i träning. På banan är hon en helt annat häst och hon är verk­ ligen en tävlingsindivid. Hon har snabbt förstått vad det hela går ut på.

Är Felicity Shagwell den mest lovande häst du fått fram?
– Ja, överlägset.

Tvååringsloppet Svampen har körts på Örebrotravet sedan 2011 och många fina hästar har passerat mållinjen som etta. Årets upplaga håller sportsligt hög klass och för­ utom Felicity Shagwell har också Activated och Global Welcome im­ ponerat mycket.
– Det blir ett elddop och hon ställs mot bättre hästar än vad hon gjort tidigare. Vi fick ett fint läge, men samtidigt är spår ett i Örebro ett frågetecken och bilen går iväg väldigt fort. Min häst är väldigt kvick i benen och jag tror inte att någon annan är snabbare. Det op­timala vore att nå ledningen och vi kommer verkligen göra ett försök att hamna där.

Ändringar?
– Vi kommer att köra henne med aiuminiumskor bak den här gång­en. Annars ändrar vi ingenting.

Vad tänker du om framtiden för Felicity Shagwell?
– Vi får helt enkelt se. Det är ing­ enting som är bestämt utan det här loppet på lördag kommer att avgöra en hel del. Guldstoet finns ju, men det kommer lite tätt inpå. Sedan finns också Uppfödnings­ löpningen om det visar sig att hon håller för att gå ut i det loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.