Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eldorado B. vinnare igen

Foto: Maria Holmén TR-BILD
Foto: Maria Holmén TR-BILD

Eldorado B. såg lysande ut då han vann Silverdivisionen på Hagmyren.
Med Torbjörn Jansson i vagnen ledde femåringen varje meter av loppet.

Publicerad:

På Årjäng svek Elodrado B. (e. Maharajah) som favorit i silverdivisionen som avgjordes över lång distans. När det nu handlade om medeldistans och springspår var förutsättningarna fina på förhand

Det blev ledning direkt och sedan hade Eldorado B. inga funderingar att släppa någon förbi sig.

– Han var jättefin idag och kändes bättre än i Årjäng. Redan 800 meter kvar i Årjäng kände jag att det inte fanns det rätta trycket. Vi fick ingen större vila i ledningen, men han hade ändå inga problem att  vinna, sa en nöjd Torbjörn Jansson.

Ledningen hela vägen blev det också för Bear Bahareh (e. Turbo Sund) med Ulf Ohlsson i stoloppet. 

– Jag ryckte lite grejer på upploppet för jag inte vila sova bort någon seger. Jag tror att jag ryckte dem i onödan för hon hade vunnit ändå, sa Ulf Ohlsson om Bear Bahareh som tränas av Reijo Liljendahl.

Storfavoriten Global Undecided (e. Prodigious) från stall Nurmos fick en lugn öppning i bronsdivisionen medan stallkamraten Victory Topline var med i en 08-öppning. Örjan Kihllström körde fram emot ledningen då det lugnat sig i täten och sedan var Global Undecided överlägsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.