Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eldvin sänkte Lannem Silje efter topplopp

Foto: HANOLD/ALN
Eldvin och Linda Forsberg. Foto: HANOLD/ALN

Det norska kallblodsfenomenet såg ut att koppla grepp – då kontrade Eldvin och Linda Forsberg.
– Jag älskar den här hästen, säger Linda Forsberg.

Publicerad:

Ett varv utvändigt om ledaren. Sedan satt tioårige Eldvin (e. Järvsöfaks) och Linda Forsberg i ledningen varvet från mål. Då vred Tor Wollebaek ut i fjärädespår och gav marschorder till Lannem Silje - som på några hundra meter hade tagit ikapp ledarens stora försprång och vid utgången av sista sväng såg hon ut att gå mot en ny seger.
Då kontrade Eldvin invändigt och kunde till slut vinna på fantastiskt fina 1.23,1a/2140 meter. Skrällen var ett faktum och kusken tillika skötaren bakom Eldvin var fylld av känslor i vinnarcirkeln.
– Han betyder så himla mycket för mig. Det är min första kallblodsseger och att få vinna mot Lannem Silje… Han är så duktig, sade Linda Forsberg.

Jörgen Westholm-tränade Eldvin rekordsänkte med nästan en sekund och vinnaroddset landade på 51 gånger pengarna. 
– I sista sväng kändes det som att hon (Lannem Silje) började gå ifrån. Då var det som att han la i en växel till och svarade upp. Jag älskar den här hästen, vi kommer fantastiskt bra överens. Han bara tar i, man behöver inte ens använda spöet.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.