Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elfving vill upprepa segern

Foto: HANOLD/ALN
Joakim Elfving har fyra hästar ut på hemmabanan ikväll. Foto: HANOLD/ALN

Ikväll kör Romme sin Charlie Mills-dag och i samband med det körs Bernth Martinssons lopp för både varm- och kallblod. Ifjol vann Joakim Elfvings Rida Ranka den varma upplagan och i år har han fyra hästar till start i de båda loppen.

Publicerad:

Först ut i Joakim Elfvings fyrling är det fyraåriga kallblodiga stoet Bro Strimma som startar i V64-2. Senast var hon med i Derbystoet och sprang då nio tiondelar under det svenska rekordet, även om hon slutade oplacerad.

– Hon har gjort det mesta rätta hos mig. Senast stumnade hon sista 300-400 meter och fick ordentligt med mjölksyra, men jag var nöjd med henne ändå. Hon är orutinerad, men när det inte blev några pengar i Derbyt har vi siktat helt på det här. Hon har fått samma upplägg som inför Derbyt och jag tror på att hon ska vara riktigt bra. Den här gången rycker jag även bakskorna och det tror jag blir optimalt, berättar Joakim Elfving.

Vad säger du åt Ulf Ohlsson om det taktiska?

– Han har kört henne vid alla tre segrar hos mig, så han vet bäst själv. Det är ingen häst man kör till ledningen med, men skulle hon få ryggen på G.G.Hilbert tror jag att det kan lösa sig bra. Jag tror mest på henne av mina hästar idag.

I den varma upplagan (V64-4) kör Joakim Simb Hacienda själv, medan Rida Ranka och Closebutnocigar står 20 meter bakom stallkamraten. Spelarna har inget förtroende för hemmatränarens trio.

– Simb Hacienda är nog den som har bäst chans av dom. Hon har lopp i kroppen och är rätt kvick från början så hoppas jag att vi kan spetsa och sedan släppa till Westholm som har en riktigt bra häst. Då tror jag att hon kan vara långt framme, även om det blir svårt att vinna.

Ifjol skrällde Rida Ranka när hon vann Berth Martinssons lopp.

– Senast blev hon påkörd, så det var varken hennes eller kuskens fel att det blev galopp. Hon har varit väldigt ojämn i prestationerna, mycket upp och ner. Nu rycker vi alla skorna och sätter på halvstängt norskt huvudlag istället öppet huvudlag med rycktussar. Closebutnocigar visar positiva takter i jobben och jag tycker hon gjort det bra i de två sulkyloppen på sistone. Den här gången rycker vi alla skorna, halvstängt norskt huvudlag för första gången hos mig och jänkarvagn. Det känns lite som bära eller brista, men båda dom får bara vara nöjda med pengar, avslutar Joakim Elfving.
 

FAKTA

Romme

DalaTravet Romme
Sveden 20
781 94 Borlänge
Tel: 0243-23 95 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 205 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.