Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elins fux är ett skrällbud på lunchen

Foto: ALN
Future Love i sin tidigare regi. Foto: ALN

Örebroamatören Elin Dalegård gör den korta resan till Lindesberg med sin fux Future Love. Hästen har haft dåliga startspår en längre tid, men idag är utgångsläget perfekt.

Publicerad:

Trots att senaste segern togs i januari är åttaårige fuxen Future Love (V4-2) en potentiell skräll i Lindesberg. Han spurtade bra senast bakom Castor Boko och har för en gångs skull begåvats med ett perfekt utgångsläge. Hästens tränare Elin Dalegård har koll på läget. 

 

Det är en riktig hedershäst du har, hur mår han för dagen? 
- Han mår kanonbra och allting känns bra med honom. Formen är, om inte på topp, i alla fall i närheten av det så jag tror på en bra insats idag igen. Det är lagom långt mellan starterna och han står perfekt inne i loppet på förhand, säger Elin Dalegård. 

 

Han har äntligen ett bra startspår, vad tycker du om uppgiften?
- Precis, det var på tiden att vi fick ett bra läge. Han är ingen snabbstartare, men bör få en bra position och skulle det bli körning i loppet kan han avsluta bra. Blir det lågt tempo är vi körda, så mycket hänger på det. Det finns ett par startsnabba med i loppet så helt omöjligt kanske det inte är? Jag tycker motståndet såg aningen enklare ut än på sistone och det blir inga ändringar till dagens start. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.